To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Techniczne - brak ciepłego powietrza

nekoashi - 15-10-2017, 21:43
Temat postu: brak ciepłego powietrza
Koledzy mam problem.
Cały czas dmucha mi z nawiewów zimne powietrze, tak samo jak ustawie 15st i 29st. czasem jak długo pobawię się pokrętłami załącza mi się gorące, ale działa 0 - 1. tj. od ok 24st wali gorące, poniżej zimne. Jeśli odpalam tylne nawiewy to przy zimnym powietrze wali tak że w samochodzie tworzą się wiry, a po przesunięciu na ciepłe nie wieje w ogóle, w tylu słyszę tylko jak (chyba) dmuchawa pracuje. Idzie zima i fajnie byłoby się ogrzać.
Pomożecie?

kcn - 16-10-2017, 08:42

Z tylnych kratek u góry, w podsufitce leci zimne, natomiast ciepłe leci tylko z kratek dolnych, pod fotelami 3 rzędu.
nekoashi - 16-10-2017, 12:32

Ok, już rozumiem. Ale pozostaje problem nie działającego nawiewu z przodu, tj albo tylko zimne na każdym ustawieniu temperaturze oraz prędkości, albo działa zero - jedynkowo. wali gorącym, żadnej kontroli nad temperaturą nawiewu. Ktoś może pomóc?
Lysolek82 - 20-10-2017, 23:39
Temat postu: Re: brak ciepłego powietrza
nekoashi napisał/a:
Koledzy mam problem.
Cały czas dmucha mi z nawiewów zimne powietrze, tak samo jak ustawie 15st i 29st. czasem jak długo pobawię się pokrętłami załącza mi się gorące, ale działa 0 - 1. tj. od ok 24st wali gorące, poniżej zimne. Jeśli odpalam tylne nawiewy to przy zimnym powietrze wali tak że w samochodzie tworzą się wiry, a po przesunięciu na ciepłe nie wieje w ogóle, w tylu słyszę tylko jak (chyba) dmuchawa pracuje. Idzie zima i fajnie byłoby się ogrzać.
Pomożecie?

witam
ja mialem problem z nawiewem ,ale u mnie w ogóle cieplego nawiewu nie było.....
czas sie zajac silniczkiem sterujacym temperatura nawiewu.....znajduje sie po prawej stronie konsolety ....jak zdjemiesz schowek to po lewej stronie jest taka osłona trzeba ja wyłamac i dostaniesz sie do tego silniczka.......
jest rozbieralny wiec spokojnie mozna go oczyscic złozyc i bedzie hulać.....
no chyba ze to problem zwiazany z termostatem

nekoashi - 23-10-2017, 08:19

Dzięki, sprawdzę to dziś