To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Swap 1.8 140km

KOND1 - 16-10-2017, 21:11
Temat postu: Swap 1.8 140km
Witam.
Po długich poszukiwaniach udało się dorwać kompletny swap z Carismy 1.8 140km ( ze wszystkim przystosowanym do cj0). Przekładka poszła bez większych problemów. Nadszedł czas 1-szego odpalenia i tu psikus. Silnik odpala pracuję ładnie, równo Ale nie wchodzi na obroty (max 4k), nie ma mocy ( problem z wyjechaniem z garażu) i grzeje się nawet po minucie pracy dodatkowo po zalaniu świeżym olejem (bez wymiany filtra bo nie bylo na miejscu) zapaliła się kontrolka oleju (stan się zgadza).
Parę rzeczy udało się już sprawdzic:
-Rozrząd nie jest przedstawiony
-wtryski sprawne
-świece nowe
-przepustnica sprawna
-przepływka sprawna
-wydech jeszcze z 1.3 Ale na odpietym tylko minimalna roznica
Podpięcie pod kompa odpada bo nie wykrywa auta. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam

ludinho1 - 25-11-2017, 05:21

Czemu podpiecie pod komp odpada ?. Mój śmiga w evoscanie :) . Wiązkę silnika dałeś z cj4a czy rzeźba z MSX?
KOND1 - 16-12-2017, 16:11

Nie było połączenia komputera z samochodem Ale udało się temu zaradzić. Auto chodzi równo na biegu jalowym obrotomierz stoi równo a na kompie obroty faluja od 1tys do 3-4. Wiązka nie wiem od czego taka kupiłem z silnikiem już przerobiona. Ta przeróbka to jakaś masakra pod izolacją kable poucinane. Z miłą chęcią kupił bym prawidłowo i schludnie przerobiona wiązke w bardzo dobrym stanie jakby ktoś mial :twisted:

Edit

Sprawa ogarnięta przestawiony rozrząd i wadliwa cewka

przemek1602 - 11-02-2018, 14:23

grzeje sie? uszczelka cała?