Outlander I GEN Techniczne - Blok silnika 4G63T
mmsiedlecki - 17-10-2017, 15:02 Temat postu: Blok silnika 4G63T Witam. Jestem tu nowy, jeszcze się nie zdążyłem przedstawiłem bo kupiłem Outka i mam problem. Do remontu silnik, mianowicie urwała się elektroda świecy i narobiła kłopotu. Poszukuję bloku silnika, jest ktoś kto ma na zbyciu albo wie kto taki ma ? POMOCY
radek79 - 17-10-2017, 16:06
dobrzy by było jak byś napisał jaki posiadasz silnik w aucie
mmsiedlecki - 17-10-2017, 16:11
No tak haha zapomniałem sorry. 2.0T
PABLO998 - 17-10-2017, 16:11
radek79, jest w podtytule 2,0T
Bzyk_R1 - 17-10-2017, 17:20
mmsiedlecki, ceny elementów 2.0T są dość wysokie. Nie myślałeś o naprawie swojego silnika?
staszq2 - 17-10-2017, 19:08
mmsiedlecki napisał/a: | Do remontu silnik, mianowicie urwała się elektroda świecy |
Mnie to kosztowało wsio wsio wsio (co było potrzebne, inne fanaberie dodatkowo ponad 2000 zł) 5500 zł - robiła Krasnobrodzka Racing z Warszawy - możesz sobie zerknąć w moim podpisie jest link do "Byczka" - co prawda już go niestety nie ma ale historia jest.
mmsiedlecki - 18-10-2017, 07:14
Bzyk_R1 napisał/a: | mmsiedlecki, ceny elementów 2.0T są dość wysokie. Nie myślałeś o naprawie swojego silnika? |
Jeśli mam do wymiany blok silnika to da się go naprawić ? Znalazłem na allegro blok z głowicą za 6300...
[ Dodano: 18-10-2017, 07:17 ]
http://allegro.pl/silnik-...6892528018.html
Bzyk_R1 - 18-10-2017, 08:38
mmsiedlecki, dlatego pytam bo był przypadek na forum że wleciała elektroda do środka i dało się to naprawić gruntownie. Wkładając taki budżet w "nowy" silnik nie wiadomo co kupujesz tak na prawdę. A robiąc swój dał byś dobre panewki, śruby, solidny remont słupka i masz motor jak nowy. Ale to tylko takie tam gadki. Cena a allegro duża. Widziałem całe silniki po 6-7 kpln
staszq2 - 18-10-2017, 10:38
mmsiedlecki napisał/a: | Jeśli mam do wymiany blok silnika to da się go naprawić ? Znalazłem na allegro blok z głowicą za 6300... |
mmsiedlecki, czy Ty w ogóle czytasz co się do Ciebie pisze?
Podałem Ci na tacy sprawdzony sposób w podobnych kosztach w Twoich okolicach a Ty nadal się pytasz
Sam blok jest wart góra 2000 zł - ceny z allegro to jakiś kosmos biorąc pod uwagę, że sprzedają to handlarze którzy zielonego pojęcia nie mają w jakim stanie jest silnik bo kupili na lawecie i rozłożyli.
mmsiedlecki - 18-10-2017, 16:41
[quote="staszq2"] mmsiedlecki napisał/a: | Jeśli mam do wymiany blok silnika to da się go naprawić ? Znalazłem na allegro blok z głowicą za 6300... |
mmsiedlecki, czy Ty w ogóle czytasz co się do Ciebie pisze?
Podałem Ci na tacy sprawdzony sposób w podobnych kosztach w Twoich okolicach a Ty nadal się pytasz
Sorry Panowie miałem tak zryty łeb tym silnikiem że nie obczajałem, teraz już wszystko przeanalizowałem, będzie blok naprawiany na wszystkich cylindrach i wszystkie graty będą nowe z ASO typu panewki tłoki i wszystko do tego potrzebne ) Pieniądze nie małe ale opisze wszystko dokładnie jak już będzie zrobione !
staszq2 - 18-10-2017, 18:09
mmsiedlecki napisał/a: | graty będą nowe z ASO typu panewki tłoki i wszystko do tego potrzebne |
Kolego jak masz za dużo kasy to podam Ci nr konta do przelewu
Poszukaj sam trochę i kup sam w sklepie albo zleć mechaniorom ale po uzgodnieniu ceny, w ASO mają na niektórych częściach 300% przebitki, nic lepszego w ASO nie kupisz niż w dobrym sklepie motoryzacyjnym.
mmsiedlecki napisał/a: | Sorry Panowie miałem tak zryty łeb tym silnikiem że nie obczajałem |
Nikt się nie gniewa
Czekamy na relacje w "Nasze Miśki"
Powodzenia
mmsiedlecki - 18-10-2017, 22:34
Szczerze patrząc po cenach w sklepach, "intercarsach" i innych firmach to lepiej dołożyć pare złotych i mieć oryginał niż jakiś zamiennik edit wie skąd i nie wiedzieć ile to czasu wytrzyma.
Na forum nie używamy wulgaryzmów. Wykropkowany też jest wulgaryzmem.
mkm - 19-10-2017, 05:20
mmsiedlecki napisał/a: | teraz już wszystko przeanalizowałem, będzie blok naprawiany na wszystkich cylindrach i wszystkie graty będą nowe z ASO typu panewki tłoki i wszystko do tego potrzebne ) Pieniądze nie małe ale opisze wszystko dokładnie jak już będzie zrobione ! |
Też czekam, bo chyba jeszcze cen nie sprawdziłeś...
Tu nie ma "dołożyć prę złotych" - tu się dokłada duuużo więcej, na tyle dużo, że warto już kupować partsy wyczynowe.
Trzymam kciuki, ale obawiam się, że budżet na OEM-iem nie uciągnie.
staszq2 - 19-10-2017, 08:27
mmsiedlecki napisał/a: | Szczerze patrząc po cenach w sklepach, "intercarsach" i innych firmach to lepiej dołożyć pare złotych | i mkm napisał/a: | kupować partsy wyczynowe. |
W ASO nie kupisz nic innego niż w sklepie motoryzacyjnym no może poza wyjątkami które tylko ASO sprowadza (chociaz zawsze zostaje ebay...).
Mówię/piszę to na własnym przykładzie identycznym do Twojego mmsiedlecki
Tak czy siak czekamy na relację
W@sio - 19-10-2017, 11:48
Jak już składasz silnik od podstaw to rozważ zamontowanie układu korbowo-tłokowego z EVO7-9 - jest dużo wytrzymalszy. Oczywiście warto przy okazji zrobić remont kapitaony głowicy.
To już kolejny przypadek gdy świeca rozpada się w komorze spalania... Co Wybz tymi samochodami robicie
|
|
|