Space Star Techniczne - [MSS ALL] KAROSERIA Xenon
Anonymous - 22-03-2007, 21:42 Temat postu: [MSS ALL] KAROSERIA Xenon Witam! Wiecie moze czy jest mozliwosc zamontowania ksenonowych swiatel w MSS? Pozdrawiam!
Moominek - 25-03-2007, 20:41
Mozna. Kupujesz na allegro zestaw do montażu bez przeróbek, np. taki: ALLEGRO i po zawodach. Jedyny problem to to, że nie masz wtedy świateł drogowych. Ale i to mozna ominąć kupując zestaw, gdzie żarniki dodatkowo wyposażone są w przesłonę z elektromagnesem, a nie tak jak w przypadku tego zestawu stała przesłona. Wtedy mamy Xenony z pełna funkcjonalnością.
Anonymous - 26-03-2007, 17:51
A takie cos? http://www.allegro.pl/ite...robki_lamp.html to bedzie dobre?
Serek - 26-03-2007, 19:28
Jeżeli MSS posiada lampy zintegrowane (drogowe i mijania) to instalacja ksenonowa nie pozostawia wyboru - tylko biksenon. Radzę skontaktować się z WOLFem z klubu. Jego znajomy posiadał dostęp do podobnych zestawów (używane, z demontażu) za znacznie mniejsze pieniądze.
Moominek - 27-03-2007, 09:36
Takie coś wymagałoby przeróbki reklektorów... nie polecam, bo działanie nieodwracalne, a jak coś się spaprze to klops. Lepiej będzie, tak jak pisze Serek skonsultować to z kimś kto już to zrobił (przeróbkę).
Serek - 28-03-2007, 15:18
Temat jest bardzo prosty - jeżeli w kloszu lampy masz jedną żarówkę, która jest jednocześnie odpowiedzialna za światło długie i mijania, nie masz innego wyjścia. Montujesz biksenon. Jeżeli natomiast posiadasz dwie żarówki-każdą osobno, możesz taki zestaw nabyć.
Montaż identyczny. Różnica zawarta jest w budowie wewnętrznej lampy biksenonowej.
Tak jak napisałem, skontaktuj się z WOLFem.
Anonymous - 05-05-2007, 15:35 Temat postu: Biksenon Mam założony kit biksenonowy H4 hi/lo w Galancie E55 jeżdżę z tym od ub. roku. W sumie sprawa bezproblemowa technicznie ale tylko na pierwszy rzut oka. Aby zrobić to naprawdę dobrze, trzeba się przyłożyć. Sam kit daje dobre światło ale trzeba zrobić przysłony a ponadto bardzo precyzyjnie umieścić palnik w odbłyśniku. Projektory są ZAWSZE lepsze (niestety).
Udało mi się osiągnąć minimum zdrowego rozsądku.
Szczegóły są tutaj http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8006
Do tego koniecznie dobre spryskiwacze (może być kit albo trzeba coś podebrać).
I jeszcze jedna rada - wybierajcie te o barwie światła 4300 stopni kelvina. Nie robi wrażenia "tjuninkowanego" samochodu do lansu ale za to świeci dobrze - i właśnie o to chodzi.
Poza tym trzeba kupić dobrej jakości zestaw, bo chińskie kity miewają potwornie zakłócające przetwornice wysokiego napięcia. Na CB są zakłócenia na pół skali!
kochajj - 05-05-2007, 22:10
a ja polecam adaptacje z np. mercedesa ML... naprawde niezły efekt
|
|
|