To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [3.0 V6] Elektrozawory załączania przedniego mostu

Kordek - 30-10-2017, 11:41
Temat postu: [3.0 V6] Elektrozawory załączania przedniego mostu
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Jestem nowym posiadaczem Sporta z 99 roku. Auto sprawia mi wielką przyjemność z jazdy i coś czuję że zostanie przy mnie przez długi okres czasu :)
Mam pytanie odnośnie elektrozaworów przedniego mostu. Przy załączonym 2H miga mi zielona kontrolka od napędu. Samochód jest u mechanika i będzie sprawdzany pod tym kątem. Jeżeli wyjdzie że jest uszkodzony elektrozawór to czy przy wymianie w grę wchodzi tylko oryginał? Znalazłem na innym forum informację że spokojnie podejdzie elektrozawór od instalacji LPG. Jednak nie jestem tego pewny. Czy ktoś może to potwierdzić? A jeśli tak to jaki konkretnie ten elektrozawór od LPG trzeba dokupić? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Azz - 04-11-2017, 19:23

Kup chińczyki na Ali za 50 zł oba ;)
Kordek - 05-11-2017, 00:00

I to jest jakieś rozwiązanie :wink:
zbyszekm2 - 14-11-2017, 08:03
Temat postu: Re: Elektrozawory załączania przedniego mostu
Kordek napisał/a:
Jestem nowym posiadaczem Sporta z 99 roku. Auto sprawia mi wielką przyjemność z jazdy i coś czuję że zostanie przy mnie przez długi okres czasu :)
Mam pytanie odnośnie elektrozaworów przedniego mostu. Przy załączonym 2H miga mi zielona kontrolka od napędu. Samochód jest u mechanika i będzie sprawdzany pod tym kątem. Jeżeli wyjdzie że jest uszkodzony elektrozawór to czy przy wymianie w grę wchodzi tylko oryginał? Znalazłem na innym forum informację że spokojnie podejdzie elektrozawór od instalacji LPG. Jednak nie jestem tego pewny. Czy ktoś może to potwierdzić? A jeśli tak to jaki konkretnie ten elektrozawór od LPG trzeba dokupić? Z góry dziękuję za odpowiedź.

A skąd wiesz ze to elektrozawór a nie czujnik na reduktorze?

Kordek - 18-11-2017, 14:58
Temat postu: Re: Elektrozawory załączania przedniego mostu
zbyszekm2 napisał/a:
Kordek napisał/a:

A skąd wiesz ze to elektrozawór a nie czujnik na reduktorze?

Nie wiedziałem, założyłem hipotezę używając słów "Jeżeli wyjdzie..." :)