To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx/2.5] Problem z ABS

radek8622 - 06-11-2017, 16:58
Temat postu: [EAxx/2.5] Problem z ABS
Cześć.L&G mam problem z abs w swoim miśku.Kontrolka abs od jakiegoś czasu miałem tak że wariowała.Tzn po przekreceniu w pozycje on stacyjki kontrolka tak szybko pomrugiwala jak by było zwarcie lub brak styku.Później raz się zapalała prawidlowo czyli kluczyk on kontrolka swieci i gasnie po chwili,to samo po odpaleniu.Czasem w ogóle kontrolka nie reaguje tak jak by zarowka była spalona ale nie jest bo po wyjeciu bezpiecznika kontrolka zapala sie i swieci cały czas do momentu wyłaczenia stacyjki.Jak wyciagnę ten bezpiecznik i włoże z powrotem,odpale auto i jade normalnie kontrolka świeci cały czas.Natomiast jak zgaszę silnik kontrolka gaśnie i sie nie zapala.Sporadycznie czasem tak jak by zaskoczyła i co którys dzien jak jade do pracy przy odpalaniu zapala sie prawidlowo.W czasie jazdy nigdy mi się nie zaświeciła chyba że wyjełem ten bezpiecznik.Po dojechaniu do pracy gaszę silnik i proba czy zaskoczy znowu i nie zapala się wiec niezły cyrk.Proszę o pomoc.
Shockwave - 06-11-2017, 17:37

A sam abs działa?
Możesz wymrugac błędy abs. Jest opisane na forum jak

radek8622 - 06-11-2017, 18:08

Tak abs sprawdzałem i łapał.Dzisiaj probowałem wymrugać i spaliłem bezpieczniki:D wiem ze pin 1 i 4 ale jak to liczyc na kostce obd? Od ktorej strony liczyc i czy po jednej stronie zworke czy jak?
GALANT8 - 11-11-2017, 21:13

hej mam problem z abs wogóle nie działa nawet kontrolka na desce sie nie zapala po przekreceniu zapłonu co to moze byc i od czego zaczac chcac to naprawic??? czy to mozliwe ze ktos wywalił z komputera pompe abs???
jacek11 - 12-11-2017, 10:52

Bezpieczniki sprawdź. Lampkę w zegarze też.