Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] regulacja swiateł
woojas25 - 06-11-2017, 22:01 Temat postu: [I 2.0T] regulacja swiateł witam koledzy mam pytanko które sruby w reflektorze są od regulacji soczewki, a ktore od długich (są tam 3 sruby) bo mam taki problem , że wszystko bylo cacy dopóki nadgorliwy diagnosta na przegladzie stwierdził ze mam zle ustawione swiatła i zaczął regulowac jak szalony wszystkimi srubami krecił i tak wyregulował że niby na maszynie pokazuje że dobrze , a g.... widac , a na dlugich to tak jak by ich nie bylo , na mijania też jakos dziwnie swiecą , pojechalem do niego zeby ustawił tak jak bylo to zaczoł cos pierdzielić że regulacje nie działają i takie tam , ze moze zarówki itd ... ale przed regulacją bylo wszystko dobrze
Jaro1974 - 06-11-2017, 22:06
Od zewnętrznej strony masz regulację soczewki a od wewnętrznej do drogowych. Jak masz regulację elektryczną (a napewno masz) to regulujesz tylko położenie soczewki lewo-prawo za pomocą śruby a góra-dół silniczkiem. Natomiast do długich masz dwie śruby i ta wyżej jest od góra-dół a niżej od lewo-prawo.
|
|
|