Outlander Ogólne - Nowy Outlander i jego sprzedaż
Jackie - 23-03-2007, 10:41 Temat postu: Nowy Outlander i jego sprzedaż Piszę, bom nieco sfrustrowany, otóż wspomniane auto ma się w A.D. 2007 sprzedać w ilości 470 szt. I fajnie, tylko, że na dzień dzisiejszy jest sprzedanych ok. 300samochodów. A nie dotarł jeszcze do salonów, nikt nim nie jeździł, ba nikt go na żywo nie widział. Problem polega na tym, że sprzedaż ewidentnie przekroczyła oczekiwania. Własnie dziś zamówiłem 7 samochodów ( w sumie będę miał ich 10) a mój plan to 36szt. Ja wiem, że Adam robi co może i kupuje samochody po jakichś Hiszapnach, Włochach i innych skandynawach ale cholera - samochodów w zasadzie nie ma....a jak coś się pojawia na stoku to okazuje się, że są już sprzedane. Z jednej strony - super, wysadzimy z siodła Hondę (zupełnie spokojnie, jak sądzę) ale z drugiej - jak ja mam wykonać plan?
Pozdrawiam
Matejko - 23-03-2007, 10:52
Jackie napisał/a: | jak ja mam wykonać plan? |
zamow fure u chinczykow
maly plagiat
Krzyzak - 23-03-2007, 12:07
Jackie - wolumen sprzedazy sie zwieksza. Czas obnizyc ceny czesci .
Gene - 23-03-2007, 13:13
Ja na zywo widzialem nowego Outlandera, nawet 2, stoja w Mitcarze. Jeden chyba salonowy jest. Ale fakt sytuacja lekko dziwna.
saphire - 24-03-2007, 00:10
Popyt przewyższył podaż a fabryka nie wyrabia...
stanik - 24-03-2007, 01:14
ale honda z civiciem ma chyba to samo, bo tez jakies chore czasy oczekiwania. Toyota corolle i auris, mimo moim zdaniem ceny zaporowej ma juz samochody sprzedane z dostaw ktore mają być za pół roku (przynajmniej tak mówią w salonie toyoty w wawie). Wiec chyba generalnie koncerny jakos malo rzucily na nasz rynek w porowwnaniu do tego co ludzie zaczeli kupywac (bo wydaje mi sie ze jakos wiecej).
Pozdrawiam
PS a co do toyoty to tak jakby potwierdzeniem dla mnie tej wysokiej sprzedazy byl fakt ze handlowcom zupoelnie nie zalezalo na sprzedaniu samochodu. Dwa razy sie umawial ze zadzwoni i ani razu nie zadzwonil... zostal kupiony samochód innej marki
Anonymous - 24-03-2007, 09:11
Znakiem tego Polacy znów zaczęli kupować nowe samochody, tylko się cieszyć.
Anonymous - 24-03-2007, 10:53
dokladnie, sytuacja robi sie podobna z 99 roku kiedy to kupilem carisme tzn. sprzedaz aut rusza do przodu w tym roku (w tym tez kupilem )
a co do outlandera to cena jest super, silnik tez wiec czego wiecej chciec
acha zapomnialem dodac ze podobnie jest z innymi markami.
Matejko - 24-03-2007, 11:11
arturro napisał/a: | zn. sprzedaz aut rusza do przodu w tym roku (w tym tez kupilem ) |
no bo to by wychodzilo ze te auta z 99 roku maja po 8 lat i pewnie wiekszosc z tych ludzi ktora do tej pory nie zmienila to robi to teraz
ciekawe co bedzie w peugeocie z tym ichnim outlanderem
Anonymous - 24-03-2007, 11:27
Matejko napisał/a: | ciekawe co bedzie w peugeocie z tym ichnim outlanderem |
jesli ich cena bedzie konkurencyja to mysle ze wyjda na tym lepiej, bo co by nie pisac peugeot ma wiecej zwolennikow niz mitsu.
Anonymous - 26-03-2007, 07:31
No to przykra sprawa, bo jeśli dostępność Peugeota 4007 i bliźniaczego Citroena będzie lepsza, to ludzie kupią tamte auta (nie licząc zwolenników marki).
A potem tak jest, że wszyscy narzekają na słabą sprzedaż nówek w kraju, tylko jak kupić to nowe auto, skoro go nie ma. Wystarczy wejść na pierwszą lepsza stronę dealera w DE i tam prawie każdy ma już do sprzedania nowego Outlandera (na szczęście dla naszych dealerów tym razem cena nówki w DE jest wyższa)
Jackie - 26-03-2007, 09:14
eMBe napisał/a: | bo jeśli dostępność Peugeota 4007 i bliźniaczego Citroena będzie lepsza, to ludzie kupią tamte auta (nie licząc zwolenników marki). |
Raczej nie sądzę, PSA nie ma homologacji na silnik 2.0 a jedynie na 2,2, czyli akcyza jest dużo droższa (13 i hak %) więc będą droższe i to pewnie sporo.
Pozdrawiam
Hubeeert - 26-03-2007, 10:24
Jackie, raczej nie sadze, zeby byly sporo drozsze. Brak cla zrobi swoje... No chyba, ze sie myle i beda clem oblozone albo w Koncernie PSA siedza durnie i skalkuluja cene tak, ze nie beda konkurencja dla Mitsubishi - ktorego nie bedzie w salonach....
Czasem zimny prysznic pomaga spojrzec na problem ze swiezym spojrzeniem Jacku. Nie tyle Tobie co tym wyzej i nie mowie tu o MMC Car Poland raczej o darmozjadach w Holandii...
Jackie - 26-03-2007, 10:46
Hubeeert napisał/a: | No chyba, ze sie myle i beda clem oblozone |
Są produkowane w Japonii więc będą obłożone cłem. PSA nie będzie tych aut robiło u siebie.
Pozdrawiam
Hubeeert - 26-03-2007, 10:48
A komentarz do dalszej czesci wypowiedzi? Moze byc na PW
|
|
|