Outlander III GEN Techniczne - Blokada drzwi i fabryczny autoalarm
SK666 - 21-11-2017, 08:46 Temat postu: Blokada drzwi i fabryczny autoalarm Tokyo uaktywnił w moim OIII blokadę drzwi i fabryczny autoalarm. Przy prędkości 15 km/h drzwi automatycznie blokują się od środka, blokada puszcza po zatrzymaniu się i przełączeniu wybieraka w położenie P - koniecznie w tej kolejności. Można oczywiście dezaktywować blokadę podczas jazdy poprzez przełącznik w drzwiach kierowcy lub indywidualnie w każdych drzwiach przesuwając manualnie dźwignię przy klamce.
Fabryczny autoalarm działa niezależnie od tego dołożonego przez ASO ale o jego właściwościach więcej powie sam Tokyo. Uzbraja się i daje znać delikatnym piknięciem na zewnątrz i mrugającą czerwoną diodą na konsoli.
Włączenie tych dwóch funkcji odbyło się z poziomu podłączonego komputera. Ciekawe co tam jeszcze ukryli w Outku przed użytkownikami.
rajan - 21-11-2017, 09:41
To ja poproszę alarm, bo nie mam żadnego :/
Tafla - 21-11-2017, 20:46
Blokadę też sobie włączyłem.
Blokadę drzwi można jeszcze ustawić tak, żeby drzwi otwierały się po wyłączeniu zapłonu, ale ja ustawiłem tak samo, po przełączeniu na P. Dodatkowo odblokowuje się w przypadku wypadku (crash unlock)
Jeszcze parę innych opcji jest ale te dwie są faktycznie najciekawsze.
tokyo - 22-11-2017, 04:28
Alarm ma klika pozytecznych funkcji m.in taka ze jak zostanie zal to nastepuje zablokowanie fabryczneg przycisku lock/unlock. Tak wiec po wybiciu szyby jak zlodziej chcialby dostac sie do bagaznika tak z marszu to nie moze bo nie dziala ten przycisk. Proste ale skuteczne.
Owszem jest jeszcze pare opcji jednak wymagaja one tzw najpierw tzw zrzutu ustawien wszystkich sterownikow - jest to niezbedene poniewaz duzo opcji jest na zasadzie masz to ale wyl to. I w takim przypadku nalezy wiedziec co wylaczyc zeby cos zalaczyc.
W przypadku wyl/zal opcji w outlanderze III jest to niezbedne. O ile w rocznikach MY13/14 nie bylo problemu o tyle w MY15/16/17 zastosowano szybka transmisje danych i po grzebaniu w etacs niejednokrotnie dochodzilo do wysypania ustawien w skrzyni CVT. Poszczegolne rzeczy w pierwszej kolejnosci realizuje sie za pomoca rozblokowanego komputera serwisowego MUT3 i hierarhii ustawien w sterowniku a tj uzaleznione od doswiadczenia mniejszego lub wiekszego obslugujacej komputer
SK666 - 27-11-2017, 10:14
rajan napisał/a: | To ja poproszę alarm, bo nie mam żadnego :/ |
Jak widzisz alarm masz, tylko Ci go schowali
mp29 - 23-12-2017, 11:41
A czy jest gdzieś dostępna lista takich dodatkowych pochowanych funkcji, co to są ale ich nie ma ? W styczniu odbieram swojego o3, może jak poproszę to uaktywnią mi w ASO to i owo przed wyjazdem.
Bizi78 - 23-12-2017, 12:49
Jeśli będą ogarnięcie operatorzy muta w ASO to pewnie dadzą radę .
Jeśli nie to zapraszam na Śląsk do tokyo .
mp29 - 09-01-2018, 18:20
No i jestem już od kilku dni szczęśliwym posiadaczem O3 2.0 cvt. ASO mi alarmu nie włączyło, bo jak stwierdzili - fabryczny autoalarm nie ma homologacji na EU i my nie możemy . Podobno dlatego, że nie ma własnej syreny tylko jest podpięty do klaksonu. Do Tokyo mam niedaleko więc pewnie zawitam niebawem.
scotch_ - 10-01-2018, 10:48
mp29 napisał/a: | Do Tokyo mam niedaleko więc pewnie zawitam niebawem. |
optymista w linii prostej to tylko 8865 km
ps. tak, wiem wiem, tylko mi się jakoś rzuciło
tokyo - 29-01-2018, 19:26
....:))))))
Krzysiekleb - 03-02-2018, 10:22
Witam!
Jak wlaczyc funkcje automatycznego zamykania?
sebowy - 03-02-2018, 16:13
Bizi78 napisał/a: | Jeśli będą ogarnięcie operatorzy muta w ASO to pewnie dadzą radę .
. |
no niestety nie radzą sobie... nie radzą
Krzysiekleb - 04-02-2018, 08:11
Ale w jaki sposob aktywowac te funkcje?
M@rio - 04-02-2018, 13:39
Czy w wersji City Style też jest autoalarm i automatyczne ryglowanie drzwi? R 2017
tokyo - 04-02-2018, 14:01
W kazdej
|
|
|