To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problem z drzwiami kierowcy

sulis23 - 22-11-2017, 19:21
Temat postu: Problem z drzwiami kierowcy
Witam!
Mam dziwny problem z moją Carismą, mianowicie: wczoraj zabrałem się do wymiany kół na zimówki i była to jedyna rzecz, jaką robiłem. Dzień przed zmianą kół drzwi otwierały się normalnie, natomiast jak otworzyłem drzwi po zmianie, dolna część drzwi zahaczyła o błotnik, co się wcześniej nigdy nie zdarzyło. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?
Dodam, że przy otwartych drzwiach czuć luz przy poruszaniu góra-dół, ale jest on dosłownie ledwo wyczuwalny.
Na załączonym zdjęciu widać jaka jest szczelina w okolicy listwy i progu.
http://imageshack.com/a/img923/505/HC2knR.jpg

milo - 22-11-2017, 19:55

W którym miejscu podstawiałeś podnośnik ?
apg2312 - 22-11-2017, 20:04

Drzwi do wyregulowania.
Sprawdź, czy nie chodzą góra-dół, możliwe, że trzeba będzie wymienić zawiasy, jak będą już wyjechane i zbyt luźne..

plecho1 - 22-11-2017, 20:05

Tak jak sugeruje milo, może podnośnik naruszył konstrukcję. Więc albo w złym miejscu podnosiłeś albo z karoserią jest coś nie tak.
robertdg - 22-11-2017, 20:39

Ze zdjęcia widac że błotnik jest przestawiony bo nawet listwa progowa nie przylega nalezycie, widocznie lewarek trafil pod błotnik zamiast w miejsce wyznaczoen na progu i stad ten defekt
sulis23 - 22-11-2017, 21:45

Z tym że jeszcze się upewniałem czy lewarek jest w odpowiednim miejscu czyli pomiędzy tymi wcięciami... Ale jeśli takie podnoszenie naruszyło element, jest jakaś opcja żeby to naprawić? Blacharz czy ktoś?