To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.6] jak aktywować alarm?

fiber-asx - 26-11-2017, 14:31
Temat postu: [1.6] jak aktywować alarm?
Kupiłem ASX z (prawdopodobnie) deaktywowanym alarmem. Muszę go pilnie aktywować do potrzeb Autocasco. Czy jest jakaś kombinacja, którą to się robi? Nie otrzymałem do auta instrukcji.
Porównując aktualne wyposażenie z katalogiem ASX mogę przypuszczać, że mam wersję INSTYLE -2012r. / MR13

Dziękuję za pomoc!!!

asek - 27-11-2017, 09:37

Do zawarcia ubezpieczenia AC na SU ok 50000 zl wymagane jest przeważnie jedno sprawne zabezpieczenie elektroniczne np. immobilizer. Na jaką firmę ubezpieczeniową się zdecydowałeś??
RomanK61 - 27-11-2017, 12:18

W tym roku zapłaciłem autocasco w Warcie. Wartość Asx 69000 i nie trzeba alarmu.
tokyo - 27-11-2017, 15:51

nie aktywujesz zadna kombinacja jest funkcja zablokowana na europe
trzeba komputer interfejs program diagnostyczny

a kto ci powiedzial ze musisz miec aktywowany alarm - koledzy powyzej maja racje i przekaz swojemu doradcy OC podana informacje

zako7 - 27-11-2017, 20:14

Potwierdzam, alarm jest zablokowany.
Odblokować może osoba posiadająca odpowiedni program, interfejs, ale co najważniejsze wiedzę jak to zrobić.
Ja na swoje szczęście trafiłem na takową osobę i mogę się cieszyć fabrycznym auto-alarmem. 8)

fiber-asx - 27-11-2017, 20:26

Zdecydowałem się na AXA DIRECT i zadeklarowałem że mam 2 zabezpieczenia (alarm + immobilizer). Jak przyjechał pracownik robić zdjęcia kluczyków, karoserii itp. , to kazał pokazać, że alarm działa.
Trochę mi było głupio jak nie umiałem go wzbudzić ;)
Ile kosztuje odblokowanie alarmu w ASO?

tokyo - 27-11-2017, 21:06

jak jestes z pily ja w ten lub przyszly weekend jestem we wronkach podjedz i podzialamy
zako7 - 28-11-2017, 18:58

fiber-asx napisał/a:
Ile kosztuje odblokowanie alarmu w ASO?

Pogadaj z tokyo napewno pomoże i skóry nie zedrze :lol:

fiber-asx - 28-11-2017, 19:31

Już jesteśmy umówieni ;)
Bohdan125 - 04-01-2018, 20:09

Witam też mam mały problem z alarmem z dokumentacji wynika że to gemini 933 auto 1.6 z 2015 alarm działał w momencie zakupu i potem jeszcze parę dni w Boże Narodzenie zacząć mi się sam włączać alarm jest sparowany z oryginalnym kluczykiem i deaktywował się poprzez przycisk otwarcia za piątym czy szóstym razem nie mogłem go wyłączyć wtedy przycisk otwarcia przytrzymałem dłużej alarm przestał wyć ale zapaliła się kontrolka czerwona i alarm jest wyłączony nie mogę go włączyć bo salon nie przekazał mi specjalnego klucza ( poprzedni właściciel im go nie przekazał), tutaj brzmi pytanie czy da się jakoś aktywować ten alarm czy muszę wymienić centrale żeby mieć klucz bo starego raczej nie da się załatwić.
apikus - 05-01-2018, 08:04

Bohdan125 napisał/a:
czy muszę wymienić centrale żeby mieć klucz bo starego raczej nie da się załatwić.

Ja dokupiłem klucz w ASO na podstawie VIN koszt 120 PLN.

Bohdan125 - 05-01-2018, 20:38

Dzięki apikus za odpowiedź. Na razie jestem umówiony z serwisantem salonu gdzie kupowałem auto (nie salon mitsubishi)
Zobaczę co mi zaoferuje.
Czy klucz który kupowałes był do takiego alarmu jaki jest u mnie czy może jakiś inny.

apikus - 06-01-2018, 19:47

Na pewno Gemini. Nie wiem jaki numer, nie miałem dokumentów do niego.
Bohdan125 - 07-01-2018, 12:21

Dzięki za odpowiedz
Zadzwonię do salonu mitsubishi z ciekawości i popytam zobaczę też co mi zaoferuje salon gdzie ja brałem auto, jak się sprawa wyjaśni to napisze.

zako7 - 08-01-2018, 12:50

apikus napisał/a:
Bohdan125 napisał/a:
czy muszę wymienić centrale żeby mieć klucz bo starego raczej nie da się załatwić.

Ja dokupiłem klucz w ASO na podstawie VIN koszt 120 PLN.

Nie rozumiem polityki Mitsubishi Polska :? skoro jest fabrycznie (w Japonii) założony autoalarm, wystarczy tylko go odblokować, zakładają jakieś alarmy np.: Gemini.
Jest to brak wiedzy jak to uczynić, czy może tylko chęć zysku, a może nie wolno go aktywować (Wielki Szogun tego zabronił w Europie) :mrgreen: .