To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] - montaż lotki

maroch - 28-12-2017, 08:33
Temat postu: [EAxA] - montaż lotki
sprawa jest taka, że zastanawiam się w jaki sposób jest zamontować taką lotkę

lotka z klapą

lotkę mam, generalnie zastanawiam się, jak przewiercić klapę, czy to przez te otwory (jeden zaznaczyłem na zdjęciu) sie przykręca śruby? tak na oko to nie ten wymiar jakby

otwory w klapie

robertdg - 28-12-2017, 08:45

Musisz sobie wszystko dokładnie pomierzyć, poprzymierzać, wykonać szablon
Napewno żaden z otworów fabrycznych nei pasuje pod montaż
Spojler jest mocowany na śrubke w podstawie, a po prawej stronie przechodzi jeszcze kabel, przykładowo otwór do montazu spojlera:

Zdjęcie po prawej stronie z frontu, tam gdzie przechodzi kabel

maroch - 28-12-2017, 10:58

co do właśnie otwórów org, które nie pasują, znalazłem coś takiego, są otwory od zewnątrz a dodatkowych wierconych od wewnątrz nie widzę

http://allegro.pl/mitsubi...7057337189.html

Hugo - 28-12-2017, 14:29

Montowałem ten sam spojler kilka miesięcy temu. Robisz otwory na kołki ustalające oraz po prawej stronie na kabel STOP-u. Dodatkowo podklejasz spojler na klej do szyb. Jak klej nie zastygnie jeszcze do końca otwierasz klapę, wykręcasz gumowe kołki regulacyjne z klapy, w otworach po nich wiercisz wiertłem 3 mm małą dziurkę i wkręcasz wkręty 5 mm. Wkręcasz gumowe kołki i nie widać żadnych miejsc montażu spojlera :D Tylko UWAGA: Nie możesz wiercić na środku otworów po kołkach klapy, bo wiertło wyjdzie obok spojlera! Z tego co pamiętam musisz wiercić ile się da na górze otworów i nieco w kierunku bocnych krawędzi klapy.