[04-13]Colt CZx - Wyłącznie światła wewnątrz samochodu
Krzysiek94 - 29-12-2017, 14:37 Temat postu: Wyłącznie światła wewnątrz samochodu Witam
jestem posiadaczem Mitsubishi Colt Z30 z 2006 roku 1.3 95KM 5 drzwiowy
mam pytanie.
Jak wyłączyć światło wewnątrz samochodu, gdy klikam to tylko się włącza na stałe i jak je wyklikuje to się przełącza w stan " czuwania " - zapala się przy otwarciu
a jak totalnie wyłączyć owe światło
dodatkowo jak ustawiacie pokrętło w schowku żeby schłodzić (chodzi mi o miejsce na butelkę)
pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku
MarcinZ - 30-12-2017, 22:50
Krzysiek94 napisał/a: | jak ustawiacie pokrętło w schowku żeby schłodzić (chodzi mi o miejsce na butelkę) | sam zastanawialem sie ostatnio nad tym
Bizi78 - 30-12-2017, 23:04
Krzysiek94 - 01-01-2018, 14:14
dalej nie wiem co z tym światłem :/
a co do schowka to dziękuje
Bizi78 - 01-01-2018, 15:27
W instrukcji napisali tylko, że można skrócić czas świecenia, o całkowitym wyłączeniu ani słowa .
Ogólnie w kabinie masz bezpiecznik od lampki wewnętrznej tylko może on jeszcze za jakieś oświetlenie odpowiadać więc trzeba by było sprawdzić .
Skontaktuj się z tokyo może jest jakiś patent na wyłączenie jej Mut-em.
Krzysiek94 - 01-01-2018, 21:12
bardzo dziękuje za pomoc
Milaa - 13-04-2019, 17:35 Temat postu: Re: Wyłączanie światła wewnątrz samochodu Witam wszystkich MitsuManiaków
Jestem od niedawna użytkowniczką Colta VI i mam ten sam problem, co Krzysiek94 (cyt. poniżej). Po gruntownym i długim sprzątaniu auta (oczywiście przy otwartych drzwiach, a co za tym idzie, włączonym oświetleniu wewnętrznym) musiałam skorzystać z kabli i cudzego akumulatora
Liczę na Waszą wiedzę i życzliwość
[quote="Krzysiek94"]Witam
jestem posiadaczem Mitsubishi Colt Z30 z 2006 roku 1.3 95KM 5 drzwiowy
mam pytanie.
Jak wyłączyć światło wewnątrz samochodu, gdy klikam to tylko się włącza na stałe i jak je wyklikuje to się przełącza w stan " czuwania " - zapala się przy otwarciu
a jak totalnie wyłączyć owe światło
dodatkowo jak ustawiacie pokrętło w schowku żeby schłodzić (chodzi mi o miejsce na butelkę)"
tomusn - 15-04-2019, 23:22
zamykasz drzwi i jest wyłączone... inaczej się nie da
aby schłodzić - ustawiasz na fale
lech55 - 17-05-2019, 13:08
Wymontować żarówkę, która niepotrzebnie świeci.
agao15 - 23-05-2019, 11:26
tomusn napisał/a: | zamykasz drzwi i jest wyłączone... inaczej się nie da |
lech55 napisał/a: | Wymontować żarówkę, która niepotrzebnie świeci. |
Da się
Po lewej stronie jest miejsce z bezpiecznikami - ja wyjmuje bezpiecznik.
Do takiego rozwiązania zmusiła mnie sytuacja,gdyż będąc w trasie miałam kolizję - gość wjechał mi w bagażnik i w trybie ciągłym paliły mi się wszystkie lampki w środku,bo został uszkodzony czujnik zamknięcia klapy. Niestety pod tym samym bezpiecznikiem jest też radio i centralny zamek.
tomusn - 23-05-2019, 12:03
no tu nie miałaś wyjścia,
a można by dostać się do przewodów czujnika i na stałe złączyć, aby myślał że zamknięta klapa?
agao15 - 23-05-2019, 14:46
Powiem szczerze - nie wiem .
Na razie jeżdżę tak,dopóki towarzystwo ubezpieczeniowe się nie ogarnie
Milaa - 14-06-2019, 12:43
Witam
Dziękuję Wszystkim za sugestie.
Poradziłam już sobie z tym światłem, a właściwie mój mechanik.
[ Dodano: 14-06-2019, 12:46 ]
agao15 napisał/a: | tomusn napisał/a: | zamykasz drzwi i jest wyłączone... inaczej się nie da |
lech55 napisał/a: | Wymontować żarówkę, która niepotrzebnie świeci. |
Da się
Po lewej stronie jest miejsce z bezpiecznikami - ja wyjmuje bezpiecznik.
Do takiego rozwiązania zmusiła mnie sytuacja,gdyż będąc w trasie miałam kolizję - gość wjechał mi w bagażnik i w trybie ciągłym paliły mi się wszystkie lampki w środku,bo został uszkodzony czujnik zamknięcia klapy. Niestety pod tym samym bezpiecznikiem jest też radio i centralny zamek. |
Nie wiem, jak to zrobił mechanik, ale u mnie działa i radio i centralny zamek.
|
|
|