ASX Techniczne - Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO
caro - 31-12-2017, 00:14 Temat postu: Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO Witam. Byłem wczoraj na przegladzie gwarancyjnym rok 2. Wrocilem do domu i wjechalem do garazu a dzis patrze i jest tlusta plama jakiegos oleju dokladnie pod silnikiem wiec latarka do reki i proba ustalenia ale wiele nie zdzialam bo sa oslony . Raczej nie jest to olej silnikowy bo jest bezwonny. nie wiem co oni tam zrobili ale dodatkowo hamulce teraz strasznie mi stukaja przy niewielkiej predkosci, 4 bieg wchodzi bardzo ciezko nie tak jak wczesniej . pozostale biegi wskakuja normalnie. co to moze byc za olej? Skrzynia biegow? zoltawy bezwonny, tlusty , lekko zabrudzony wycieka dokladnie spod silnika widac plame od srodka na plastikowych oslonkach spocone olejem jest tez pod tymi oslonkami a dokladnie na samym srodku gdzie jest jeden otwor i na ziemi znaczna plama sie zrobila . prosze o pomoc. auto w marcu bedzie miec dopiero 2 lata wszystko bylo super az do wczoraj. i jeszcze jedno czy na takim przegladzie aso wywaza kola ? pourywali mi wczoraj ciezarki z felgi dzis zobaczylem ze kilka jest oderwanych i nie wiem czy mam teraz dobrze kola wywazone!!! ...
darecki73 - 01-01-2018, 14:24
Az mnie ciarki przeszly po skorze co ty opowiadasz,ze po przegladzie gwarancyjnym w autoryzowanym serwisie dzieja sie takie rzeczy.Szkoda, ze nie napisales gdzie robiles ten przeglad.
Moim zdaniem tylko tam trzeba dochodzic swoich rozczen, skoro auto jeszcze na gwarancji.
A co do tego oleju to trudno wywnioskowac na poczatku co to jest.Odniosnie kol,skoro pourywali ciezarki to w ich obowizku jest wywazenie kół-takie moje zdanie.
Skoro tam sie dzieja takie rzeczy to omijac to ASO szerokim łukiem.
RomanK61 - 01-01-2018, 16:07
Tak jak kolega wyżej napisał. Podaj w którym ASO robiony był przegląd. Ja jestem po drugim w AutoKrak Kraków i bez zastrzeżeń.
Bizi78 - 01-01-2018, 16:26
Pewnie Filipowicz.
caro - 02-01-2018, 15:29
Witajcie. bylem u dobrego diagnosty sprawdzil jest to olej silnikowy nie ma zadnego wycieku z filtra i miski , silnik tez jest suchy .Wstepna diagnoza ze serwisanci musieli byc po przepiciu i rozlali olej na oslony pod silnikiem nie chcialo im sie tego powycierac .
Amiga - 05-01-2018, 13:33 Temat postu: Re: Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO to zdradz nam jeszcze adres tego ASO aby omijac z daleka polskich partaczy
stawiam na to ze zaleli za duzo oleju
|
|
|