To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - 7er

Piwor - 18-01-2018, 22:46
Temat postu: 7er
Hej.

Z racji wykonywanej pracy, czasami mam możliwość pojeżdżenia innymi autami niż Carisma. I do głowy wpadł mi pomysł, żeby może już zmienić auto. No, ale na jakie i dlaczego? Cari porobiona, wszystko powymieniane, V6 jest, wyposażenie też. No i udręka z szukaniem nowego samochodu...

Z Mitsubishi nic ciekawego nie ma, to co ciekawe, to już stare - ciężko dostępne w dobrym stanie. Inna Japonia? Też słabo, nie koniecznie ufam silnikom Subaru z turbo, Mazda 6 MPS - niszowa, diesel'a w ogóle nie. Było kilka pomysłów, ale szybko były "gaszone". Przecież jest Carisma. :D

Jak już zmieniać, to na coś, co będzie miało kilka istotnych dla mnie opcji wyposażenia, komfortu i bezpieczeństwa. Chciałem w końcu mieć Xenony, więcej poduszek, może jakieś ESP, podgrzewane tyłki, więcej mocy bez swapów i przeróbek, działające hamulce! Nawet mogłem przeboleć turbo, choć wolałbym więcej pojemności. Buda typu liftback, ewentualnie kombi, mogłoby być w 4x4. Może Lexus GS?...

Ostatnio dłuższy czas jeździłem jednym samochodem, który zrobił na mnie spore wrażenie. A że przy okazji okazało się, że jest ono na sprzedaż, to może...? Kalkulacja, szukanie cen części, rozeznanie rynku. Egzemplarz znam, wiem, co było w nim robione, sporo rzeczy naprawiałem sam. Wojna serca z rozumem, szukanie konsensusu - w końcu każde auto będzie miało jakieś wady.

No i bum totalnie nie wyraźne, w śniegu i wietrze. :)

Bizi78 - 18-01-2018, 22:54

Przynajmniej tylny napęd to można obecnie polatać bokami, oczywiście nie na publicznej drodze :wink: .
Niech się sprawuję, a przecież będzie mieć pod ręką fachowca 8) .

larelijux - 18-01-2018, 23:25

Jaki motorek tam siedzi? To E66? :)
Krzyzak - 19-01-2018, 09:06

Piwor napisał/a:
No i udręka z szukaniem nowego samochodu.
Miałem to samo - ciężko zmienić dobrze wyposażonego Galanta V6 na cokolwiek... Gdyby nie rdza to nigdy bym nie pomyślał o kupnie czegokolwiek.
Piwor - 19-01-2018, 13:03

larelijux, później wrzucę całą specyfikację. Generalnie E65, 730d.

Czyli dokładnie to, jakiego auta nie chciałem. ;) BMW, diesel, sedan i RWD. :D

larelijux - 19-01-2018, 16:41

Piwor, dobry motor, jeśli to ten sam co wrzucali w e39 to mój ojciec taką miał i działało to dobrze. Nawet dźwięk jakiś taki nie dieslowy. Co prawda design zewnętrzny E65, wewnętrzny w całym okresie produkcji mi się średnio podobały, to jednak jest to auto klasy wyższej i na pewno dostarczy dużej radości z jazdy w komforcie.
vrangsinn - 19-01-2018, 21:15

pociechy z auta, ostatnio moich dwoch znajomych połakomiło sie na takie cacko, jeden w dieslu drugi w benzynie, nie narzekają....ale ceny czesci powalają...klema z modułem znajomemu padła 2 tyg temu to chore pieniądze kosztowało takie cudo. Ogólnie jak elektronika/elektryka nie bedzie płatała figla będziesz zadowolony...
Olivia - 19-01-2018, 22:39

Ani na laptopie ani na telefonie nie widać fotki.
czarny.marcin - 20-01-2018, 07:19
Temat postu: Re: 7er
Piwor napisał/a:

Egzemplarz znam, wiem, co było w nim robione, sporo rzeczy naprawiałem sam.

a wentylator chłodnicy ? :)
A cenę reflektorów albo amorów znasz ? :D

Piwor - 20-01-2018, 08:40

vrangsinn, tutaj wszystko działa poza klamką kierowcy, a dokładnie comfort access.

czarny.marcin, ceny znam, nie powalają. Nie ma tutaj hydrauliki. Poza tym, tył jest nowy. ;)

Olivia, poprawiałem wcześniej, powinno działać. Po weekendzie dorzucę normalne zdjęcia.

deejay - 20-01-2018, 08:56

Jedno z droższych BMW w utrzymaniu :wink:

Bezawaryjności Życzę !

Piwor - 20-01-2018, 09:26

deejay napisał/a:
Bezawaryjności Życzę !

Dziękuję.

eremita - 20-01-2018, 09:49

Gratulacje. Szerokości i bezawaryjności :)
Hugo - 20-01-2018, 10:22

A fuj, ale poczwara :mrgreen:
czarny.marcin - 20-01-2018, 20:15

Hugo napisał/a:
A fuj, ale poczwara :mrgreen:

fakt może i landara ale za to amortyzator nie powie dzień dobry przez zamkniętą maskę :D