To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Spryskiwacz lampy Zaślepla

ms1234 - 24-01-2018, 15:51
Temat postu: Spryskiwacz lampy Zaślepla
Witam. Potrzebuje zaślepki do spryskiwacza lamp Outlander 1. Oryginalne wręcz są prawie nie dostepne.A jak są to drogie i jeszcze nie w kolorze czarnym lub w kompletach że spryskiwaczem. Zastanawiam się nad kupnem do Outlander 2. Są o wiele tańsze i przerobić.Pytanie mi sie nasówa czy ktoś może dopasowywał a może przerabiał od innego modelu takie zaślepki? Dziękuję za jakąś sensowną odpowiedź może jakaś instrukcję.
Bzyk_R1 - 24-01-2018, 17:05

Nie próbuj niczego rzeźbić, będzie brzydko wyglądać i nie schowa się dokładnie w zderzaku, będzie przymarzać a w lecie brud tam się dostanie i zatrze się ramie tak że się nie wysunie.
Masz dwa wyjścia, skontaktuj się ze Staszkiem z forum, staszq2 i zapytaj czy ma jeszcze do czarnucha spryskiwacze, jeżeli nie to atakuj użytkownika Forest-F4 z allegro, kiedyś miał na aukcji, może akurat teraz nie aktywna. Z tego co pamiętam ceni sobie 100 zł. Jest jeszcze 3 wyjście gdzieś chyba na mitsustyle.pl widziałem zaślepki.

[ Dodano: 24-01-2018, 21:46 ]

staszq2 - 25-01-2018, 15:31

Bzyk_R1 napisał/a:
skontaktuj się ze Staszkiem z forum

Niestety chwilowo nie mam, jak będą to ewentualnie w przyszły piątek ale jak już to w kolorze grafitowym jak "Byczek".... Aha widziałem kiedyś na alli... po kilka $ tylko ten czas...

stickman - 03-02-2021, 10:45

Cześć. Zaślepki od spryskiwacza coś nie chcą się ostatnio chować po spryskaniu lamp. Pozostają częściowo wysunięte i trzeba im lekko pomóc palcem. Co z tym można zrobić? Coś nasmarować czy przeczyścić? Najlepiej gdyby dało się to zrobić bez rozdłubywania całości. Może gdzieś się przyda psiknięta dawka smarowidła np. takiego jak CX-80?
Bzyk_R1 - 03-02-2021, 12:44

stickman, dokładnie tak jak myślisz, delikatnie wysuń do góry spryskiwacze, powinny lekko się wysuwać i przedmuchaj kompresorem z piasku i brudu ktory się gromadzi na prowadnicach. Potem jakieś smarowidło rzadkie, żeby nie zamarzało i nie gęstniało po kontakcie z brudem.
stickman - 03-02-2021, 13:19

Bzyk_R1 napisał/a:
stickman, dokładnie tak jak myślisz, delikatnie wysuń do góry spryskiwacze, powinny lekko się wysuwać i przedmuchaj kompresorem z piasku i brudu ktory się gromadzi na prowadnicach. Potem jakieś smarowidło rzadkie, żeby nie zamarzało i nie gęstniało po kontakcie z brudem.

Dzięki Bzyk_R1 :)