Pajero IV - Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia
Empire - 26-01-2018, 08:04 Temat postu: Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia Czy znacie i możecie polecić miejsce, w którym można zrobić solidne antykorozyjne zabezpieczenie podwozia w P4 ?
Najlepiej w Warszawie lub okolicach, ale jeżeli bardzo warto to jestem w stanie pojechać dalej.
Czy ktoś robił taką konserwację/zabezpieczenie ? Czy warto ? Jakie to są mniej więcej koszty w przypadku P4 ?
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
jepm - 29-01-2018, 10:11
Empire napisał/a: | Czy warto ? |
Niestety nie tylko warto ale po prostu trzeba.
Zdaje się ze masz dość młody rocznik - nie wiem czy na gwarancji i czy są w związku z tym jakieś plusy robienia w ASO (w każdym razie tej pierwszej).
Ja swojego robiłem u Zbyszka w Carmoncie i ma to ten plus ze jest zrobione porządnie oraz kontrolowane na bieżąco przy każdym przeglądzie - wszystko jest w jednych rękach.
Empire - 02-02-2018, 08:59
jepm napisał/a: |
Zdaje się ze masz dość młody rocznik - nie wiem czy na gwarancji i czy są w związku z tym jakieś plusy robienia w ASO (w każdym razie tej pierwszej). |
Tak, auto jest na gwarancji jeszcze. Nie pomyślałem wcześniej, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy zrobienie takiego zabezpieczenia poza ASO może skutkować utratą gwarancji (wydaje się to bez sensu, ale chyba dopytam na wszelki wypadek w Mitsubishi).
Cytat: | Ja swojego robiłem u Zbyszka w Carmoncie .... |
Słyszałem same dobre opinie, ale strasznie daleko od Wa-wy .....
A, które ASO Mitsu w Wawie lub okolicach jest godne zaufania - do zrobienia takiego zabezpieczenia od korozji, ale też ogólnie na potrzeby serwisowania auta.
Pozdrawiam.
Łukasz
Sebastian_T - 02-02-2018, 09:33
Kolego, ja regularnie na każdy coroczny przegląd jadę z Warszawy do Zbyszka, nie ma, że boli (czasem udaje się skorelować z urlopem rodzinnym, i wtedy znad morza bliżej, ale czasem jadę specjalnie)
Wstajesz rano, 4, wiosną/latem już widno , na 8 tam (mam też niedaleko obczajony niedrogi hotelik, to można pojechać dzień wcześniej i kimnąć się jak człowiek), parę godzin i przeważnie po obiedzie (17) jestem w domu Na miejscu można posiedzieć, kawę wypić, pogadać, czasem nawet pozwolą przez szybkę (lub jak ciepło, to przez drzwi) popatrzeć, jest git
A przynajmniej robota solidnie zrobiona.
Empire - 02-02-2018, 21:20
Sebastian_T napisał/a: | Kolego, ja regularnie na każdy coroczny przegląd jadę z Warszawy do Zbyszka ...... |
No niestety mnie przy ASO trzyma gwarancja i chyba w celu jej zachowania zmuszony jestem do korzystania z usług autoryzowanego serwisu ..... coś ktoś może polecić w Wawie ?
Sebastian_T - 02-02-2018, 22:43
Jak jeszcze miałem gwarancję, jeździłem do Mitcara przy Puławskiej. Nie powiem, żebym był zadowolony w 100%, ale z braku laku...
|
|
|