Outlander II GEN Techniczne - [2.0 DID II GEN] Odtwarzanie muzyki przez Bluetooth
ur4424 - 29-01-2018, 14:10 Temat postu: [2.0 DID II GEN] Odtwarzanie muzyki przez Bluetooth Szanowni Forumowicze!
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Outlandera 2giej generacji. Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość uruchomienia opcji Bluetooth audio w radiu.
U mnie jest tylko AUX, a mam system Hands Free System. Skoro telefon może połączyć się z samochodem, to czy można uaktywnić opcję odtwarzania muzyki? Można to zrobić w ASO czy jest jakiś magik, który to robi za odpowiednią opłatą?
Czy pozostaje tylko GROM Audio, które rozbudowuje samochód o dodatkowy BT. W szukaj nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam!
Gotycki_Zdun - 29-01-2018, 18:58
Jest kilka możliwości przesłania muzyki do odtwarzacza w OII. Najtańszą opcją Plag&Play, wydaje mi się, że jest podłączenie transmitera BT/NFC od Tp-Link HA100 pod aux. Koszt operacji powinien się zamknąć w 90 PLN. Taniej będzie już tylko podłączenie chińskiej płytki BT audio z alibaby.
tokyo - 29-01-2018, 19:06
Wiec tak:
Outlander od 2007 do 2010 mial tylko i wylacznie BT po 2010 do 2012 BT,USB,BT-audio
1. Aby zrobic BTAUDIO/USB i sluchac przez niego np muzy z youtuba nalezy wymienic radio i dolozyc nowy modul bt i troche pokabinowac z kabelkami - koszt zaleznie od kupionych grantow z robota od 600 do 700 zl przy zachowaniu pelnej funkcjonalnosci przyciskow na kierownicy ( przy BT AUDIO mozna przewijac utwory na youtube )
2. Dla navi E-1 E-2 E-3 pozostaje wymiana navi na E-4 E-5 E-6 lub wlozenie radia multifunkcyjnego z out3 + modul BT nowego typu - koszt okolo 1400-1600 zl z kamera cofania lub dolozenie dodatkowego modulu BT np parrot kosztow nie znam
Wszystko mozna tylko trzeba obrac odpowiedni kierunek
Dla Out2 zazwyczaj zakladam nowsze radio zwykle +modul BT USB
|
|
|