To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Coś pipczy w komputerze

wojak999 - 03-02-2018, 18:22
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Coś pipczy w komputerze
Hej. Od wczoraj w pewnych momentach z komputera wydobywa się pipczący sygnał(pi pi). Zapipczy i przestaje. Miałem tak wczoraj gdy skręcałem w prawo i w lewo a dziś jak zajechałem do garażu i się zatrzymałem ;d Co to może być ????????????????????????????? :cry:
douen - 03-02-2018, 18:48

Informacja o tym, że temperatura otoczenia spadła poniżej 3C? U mnie to tak działa.
karcio246 - 06-02-2018, 09:05

Albo wskoczyła Ci rezerwa bo u mnie jak rezerwa się zaświeci to i komputer pipczy :-) wystarczy że mocniej go przeczytać na bok (tak jak na zakrętach) bądź podskoczy gdzieś trochę, lub na pochyłej powierzchni staniesz :) jak coś Ci zaczyna pieczęć, rzuć okiem na kompa, czy coś Ci w tym momencie mruga jeśli tak to będziesz już wiedział co :)
plecho1 - 06-02-2018, 10:49

Notoryczna jazda na rezerwie to proszenie się o uszkodzenie pompy paliwa która jest smarowana i chłodzona benzyną. A wracając do pytania to też stawiam na sygnał informujący o możliwości wystąpienia gołoledzi.
wojak999 - 06-02-2018, 17:59

Wszystko jest ok, to czujnik temperatury. Gdy włączam zapłon też mi pipczy i mruga cyfra temperatury, np dziś -4 było w dzień i mi mrugało i pipczało jak włączyłem zapłon :)