Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Coś pipczy w komputerze
wojak999 - 03-02-2018, 18:22 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Coś pipczy w komputerze Hej. Od wczoraj w pewnych momentach z komputera wydobywa się pipczący sygnał(pi pi). Zapipczy i przestaje. Miałem tak wczoraj gdy skręcałem w prawo i w lewo a dziś jak zajechałem do garażu i się zatrzymałem ;d Co to może być ?????????????????????????????
douen - 03-02-2018, 18:48
Informacja o tym, że temperatura otoczenia spadła poniżej 3C? U mnie to tak działa.
karcio246 - 06-02-2018, 09:05
Albo wskoczyła Ci rezerwa bo u mnie jak rezerwa się zaświeci to i komputer pipczy wystarczy że mocniej go przeczytać na bok (tak jak na zakrętach) bądź podskoczy gdzieś trochę, lub na pochyłej powierzchni staniesz jak coś Ci zaczyna pieczęć, rzuć okiem na kompa, czy coś Ci w tym momencie mruga jeśli tak to będziesz już wiedział co
plecho1 - 06-02-2018, 10:49
Notoryczna jazda na rezerwie to proszenie się o uszkodzenie pompy paliwa która jest smarowana i chłodzona benzyną. A wracając do pytania to też stawiam na sygnał informujący o możliwości wystąpienia gołoledzi.
wojak999 - 06-02-2018, 17:59
Wszystko jest ok, to czujnik temperatury. Gdy włączam zapłon też mi pipczy i mruga cyfra temperatury, np dziś -4 było w dzień i mi mrugało i pipczało jak włączyłem zapłon
|
|
|