Carisma - Techniczne - EvoScan a Interfejs AutoCom/ Delphi 150e + nie łączy
systalon - 18-02-2018, 18:36 Temat postu: EvoScan a Interfejs AutoCom/ Delphi 150e + nie łączy Witam, czy jest możliwość zgrania Evoscana z Interfejsem AutoCom/ Delphi 150e +?
W mojej Cari 1.6 SOHC 1997r. na oryg. sterownikach Autocom łączy się, mogę załączać wtryski, pompę, sczytać błędy, i zobaczyć podstawowe parametry. Evoscan miał wiele więcej możliwości, kiedyś miałem go podłączone przez viaken kkl line i śmigał. Głównie brakuje mi wykresów sondy i stosunku powietrza do paliwa inaczej składu mieszanki.
Niby pożyczony interfejs jest także na FTDI tylko że jakiejś wersji RD. Próbowałem sterowników od Evoscana ale nie łączy się i tak z interfejsem.
Ktoś przerabiał ten temat?
Pozdrawiam
plecho1 - 18-02-2018, 22:01
W interfejsie Vaga, aby się połączył z rocznikami starszymi niż 2001, dodatkowo trzeba zrobić mostek po między pinami 1 i 4, może tu też trzeba.
Stosunku powietrza do paliwa raczej tu nie będzie bo sonda lambda zamontowana w tym aucie nie daje możliwości podglądu takiego parametru gdyż jest to sonda wąskopasmowa a nie szerokopasmowa.
systalon - 20-02-2018, 21:45
Okazuje się, że się nie da. Z zworkami także próbowałem. Otóż szperałem w sterownikach i okazuje się jednak, że ten interfejs nie posiada chipa FTDI. VID i PID w sterowniku nie zgadza się z żadnym z sterowników z głównej strony FTDI. Z drugiej zaś strony, znalazłem sposób na sprawdzenie, czy dany interfejs jest zbudowany na FTDI czy nie bez rozbierania interfejsu
Temat do zamknięcia.
|
|
|