Outlander I GEN Techniczne - Sportowy dolot, filtr stożkowy w O1
alilee - 20-02-2018, 19:10 Temat postu: Sportowy dolot, filtr stożkowy w O1 Witam dziś przy okazji czyszczenia przepustnicy zdemontowałem puszkę filtra powietrza. Po jego ponownym montażu nie zauważyłem że dołem nie wskoczył w zatrzaski i pozostała niewielka szczelina pomiędzy obudową a filtrem. Jazda próbna ukazała nową twarz auta, bardziej rasowy dźwięk i jakby więcej mocy. Oczywiście puszkę poprawiłem, ale zaświtała mi myśl jakby wywalić puszkę i wstawić stożek?
Pytanie brzmi:
Istnieje coś takiego do O1? Jeśli nie lub jest zbyt drogie to czy samoróbka z kwasówki + filtr stożkowy ma sens? Zakładam co oczywiste, że jeszcze potrzebna by była jakaś osłona termiczna od strony silnika. Ale czy to ma sens i jest bezpieczne dla auta?
Nie mam zamiaru robić ścigacza z wolnossącej benzyny, a jedynie dodać troszkę dynamiki.
Może ktoś przerabiał ten temat?
Bzyk_R1 - 20-02-2018, 21:43
Przeczytaj temat:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1555351#1555351
Modyfikacja dolotu w wolnossącym 4g63 to taka zabawa z marnym skutkiem. Wszystko co możesz osiągnąć to w zasadzie zysk na poziomie błędu pomiaru. Faktycznie auto zaczęło Ci głośnej pracować, zaczęło inaczej zasysać powietrze, bardziej buczało ale efekty nie są spektakularne. Wiele razy powtarza się zdanie tutaj na forum że lepszego dolotu niż fabryka nie zbudujesz. Jeżeli cokolwiek chcesz ugrać, załóż sportową wkładkę do oryginalnej obudowy.
Jaro1974 - 21-02-2018, 10:42
Bzyk_R1 napisał/a: | Jeżeli cokolwiek chcesz ugrać, załóż sportową wkładkę do oryginalnej obudowy. |
Ja mam założoną wkładkę Pipercrossa i poza zmienionym dźwiękiem no i może delikatną, ale to naprawdę delikatną zmianą charakterystyki pracy silnika nie uzyskałem nic.
alilee - 21-02-2018, 11:19
Szkoda, mocy trochę brakuje, ale coś za coś. Przyznam że zainspirował mnie lekko program w tvn turbo gdzie w hondzie po dołożeniu zimnego dolotu był przyrost mocy o 2-3KM i zmieniła sie lekko krzywa przyrostu mocy. Moze niech ktoś w swoim O1 bez turbo rozepnie puszkę filtra tak jak ja i opisze swoje odczucia w czasie jazdy.
Bzyk_R1 - 21-02-2018, 13:17
Kolego chyba nie sądzisz że 2-3 KM realnie odczujesz w jeździe? Tyle to tracisz jadąc w upalny dzień a zyskujesz wracając wieczorem do domu. Taką różnicę to robi temperatura powietrza zasysanego.
alilee - 22-02-2018, 10:15
https://player.pl/programy-online/101-napraw-odcinki,3804/odcinek-7,S01E07,54379
Jeśli ktoś przebrnie przez te reklamy, może niech obejrzy.
Wiem że przyrost nie jest duży ale o elastyczność bardziej chodzi
|
|
|