[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Zamek centralny nie działa z pilota
SRLSR - 05-03-2018, 17:43 Temat postu: Zamek centralny nie działa z pilota Hej,
Nie działa mi centralny z pilota. Byłem na zmianie oleju. Wracam - próbuję otworzyć - nic. Widzę, że dioda alarmu reaguje, ale drzwi nie. Wsiadłem przekręcając klucz, pobawiłem się przyciskiem LOCK - wszystko działa, tylko pilot nie wywołuje zamknięcia.
Po chwili zaskoczyło, więc odjechałem. Wróciłem do domu i znowu. Żeby było ciekawiej, drugi też nie działa...
Miał ktoś coś takiego?
Pozdrawiam
tokyo - 12-03-2018, 20:51
sprawdz i przeczysc bezpiecznik transportowy w skrzynce bezpiecznikow w komorze silnika w zoltym zatrzasku - wyciagnij i wloz tak kilka razy - moze styki zasniedzialy lub problem z elektroniką
Piotrek18 - 05-11-2018, 19:01 Temat postu: [CY8A 2.0DID] Zamek Centralny nie działa Witam,
Panowie mam problem z zamkiem centralnym. Nie działa z pilota oraz z przycisku. Po kliknięciu zamykania z tablicy z bezpiecznikami pod kierownicą dobiega dźwięk w stylu bzyczenia. Nie ma przekaźnika zamka na tej tablicy W tym miejscu gdzie powinni być wg oznaczeń(jest wolne miejsce jakby go tam nigdy nie było) przełożyłem w to miejsce inny przekaźnik lecz wciąż to samo. Jakieś pomysły? Ktoś się już z tym spotkał? Stało się tak po tym jak padł mi akumulator
tokyo - 08-11-2018, 00:28
sprawdz bezpiecznik w komorze silnika w skrzynce bezpiecznikowej (w zoltym plastiku)
Piotrek18 - 08-11-2018, 19:13
Bezpiecznik o którym mówisz jest cały , ale nie tylko to nie działa , zauważyłem że nie działa nawiew i nie ma napięcia w zapalniczce
[ Dodano: 09-11-2018, 17:46 ]
Przyczyna znaleziona , utlenil się bezpiecznik na klemie plusowej (80A). Klema została stara bo wstawiłem osobno taki sam bezpiecznik 80A
|
|
|