To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - 2.0 DID - czarny filtr paliwa

mars79 - 06-03-2018, 17:24
Temat postu: 2.0 DID - czarny filtr paliwa
Witam,

Mam pytanko bo jestem trochę laikiem w mechanice. Mam od kilku m-cy Outlandera z dwulitrowym dieslem. Przebieg bankowo 90 tys km. Przyszła pora na wymianę oleju i filtrów i przy wymianie filtra paliwa mechanik zwrócił uwagę iż jest on cały czarny i paliwo które z niego wylewał również. Wygooglałem sobie trzy rzeczy - pompa vacum, pękniecie głowicy i wtryski. Tyle że autko nie wykazuje totalnie żadnych objawów. Hamulce działają jak należy, autko się dobrze zbiera. Kilka dni po wymianie oleju przeszedł jeszcze chip tuning i przed zawirusowaniem na hamowni wyszło 141 KM. Czy jest się czym martwić czy też ten typ tak ma?

Moody - 06-03-2018, 19:02

Zawsze gdy wymieniam filtr to go rozcinam w poszukiwaniu słynnych złotych wiórków. Wkład jest zawsze czarny a może raczej bardzo ciemno szary. Paliwo nie kojarzę aby było czarne. W każdym razie w przezroczystych odcinkach wężyków paliwowych, które się wiją nad głowicą widać, że paliwo jest czyste.
Bzyk_R1 - 06-03-2018, 20:07

Filtr paliwa po 30.000 km. 1.9 TDI od VW. Pompa nie miała siły już pociągnąć paliwa.