Outlander II GEN Techniczne - Schemat/wymiana rozrządu mitsubishi outlander 2.0 2007r
Kamil99 - 07-03-2018, 17:39 Temat postu: Schemat/wymiana rozrządu mitsubishi outlander 2.0 2007r Witam potrzebuje schematu rozrządu outlander 2007 konkretnie jak jest zbudowany i gdzie się znajdują znaki ustawienia rozrządu. Z góry dzięki za info.
Piwor - 07-03-2018, 20:08
Tu nie ma znaków, są blokady.
Tu masz wszystko.
PS: Jak nie masz o tym pojęcia, a raczej nie masz (nie znajomość VAG'a), to lepiej tego nie ruszaj.
Kamil99 - 07-03-2018, 20:23
Dzięki.Szkoda że nie schemat znaków. Znaczy jakoś trochę jestem w temacie, to nie że pierwszy raz i kompletnie zero wiedzy. Jakieś rady przy wymianie?
kajos - 07-03-2018, 21:31
nie kombinuj
tylko sluchaj kolegi
daj to do mechanika
ja chociaz z zawodu jestem mechanik to rozrzad daje do mechanika bo oni maja odpowiednie blokady itp.
co najwyzej mozesz kupic sobie pasek,rolki,napinacz i pompe wody
barzuc - 08-03-2018, 07:45
@Kamil99 - tylko poprę to co kajos napisał - ja przy swoich autach też masę rzeczy robię sam (mechanikiem nie jestem, ale z najgrubszych to pokusiłem się o regenerację wtrysków, przed zamontowaniem dałem je na pomiar w warsztacie specjalistycznym - wyszło, że zrobiłem dobrze ) to rozrządu nie dotykam i daję do warsztatu + biorę FV mimo że ciut "drożej" niż na gębę (tudzież inne potwierdzenie wykonanych prac) - za duże ryzyko żeby się opłacało. Jak coś pójdzie nie tak - masz gwarancję (w tym na uszkodzenia powstałe w silniku np. z powodu błędnego ustawienia).
Jeśli jednak mimo wszystko chcesz sam robić - tu masz pełną instrukcję serwisową (jakiś czas temu na forum trafiłem):
http://mmc-manuals.ru/man...07/index_M1.htm
postępuj krok po kroku sprawdzając każdy punkt 2 razy... i będzie dobrze
Kamil99 - 08-03-2018, 19:04
wielkie dzięki, mógłbyś nakierować gdzie w tym szukać. Z góry dzięki.
Bizi78 - 08-03-2018, 20:49
11B-ENGINE OVERHAUL
-TIMING BELT
-TIMING BELT REMOVAL AND INSTALLATION
|
|
|