[97-04]Galant EAxA/W - Regulacja nachylenia kół tylnych w kombi
Akuma supido - 08-03-2018, 16:48 Temat postu: Regulacja nachylenia kół tylnych w kombi Cześć.
Po czterech godzinach wróciłem od mechanika po wymianie tarcz, klocków, pasków,osłon gumowych, sprzęgła itd.
Ustawiono mi przednią geometrię i stanęło na tylnej. Byłem wcześniej w tym warsztacie żeby fachowcy dokonali oględzin celem zamówienia odpowiednich części . Zauważyli że tylne koła dołem rozjeżdżają się na zewnątrz (opony starte od wewnątrz) i stwierdzili że regulacji dokonuje się śrubą tzw. pływającą które są zardzewiałe więc trzeba zamówić nowe. Dziś się okazało że tymi śrubami się tego nie dokonać ( na szczęście nie ruszali obecnych) razem przyjrzeliśmy się zawieszeniu i nikt nie znalazł sposobu żeby dokonać regulacji.
W mojej opini jedyny element który może zmienić ten stan rzeczy to górny wahacz jeśli tak jest to proszę o poradę jak dokonać tej regulacji.
To tylko mój pomysł możliwe że zły każdy inny lepszy mile widziany.
Dodam jeszcze że tył trochę siedzi jak w większości kombików.
Pozdrówka.
Marcino - 08-03-2018, 17:37
Podkładki pod wahacze... albo nowe sprężyny,
Co to znaczy ze tył siedzi? Ile cm od środka koła do rantu masz? Albo na ile palców:)
Hugo - 08-03-2018, 17:45
Dokładnie, wkładasz odpowiednio grube podkładki pomiędzy mocowania wahaczy górnych a nadwozie i tak się reguluje kąty pochylenia kół tylnych w tym aucie. Jeśli jednak tył nienaturalnie "siedzi" to do wymiany masz tylne sprężyny zawieszenia i kąty powinny być OK.
|
|
|