To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pajero na BF Goodrich AT -głośne

Hunter79 - 11-03-2018, 23:15
Temat postu: Pajero na BF Goodrich AT -głośne
Mam pytanie do użytkowników Pajero z oponami BF Goodrich AT, w moim odczuciu strasznie buczą w zakresie prędkości 60-80km/h, nawet silnik pracuje ciszej, czy może się ktoś wypowiedzieć kto użytkuje takie opony? Dodam że, łożyska są ok,odgłos wyjącego mostu też to chyba nie jest (słuchałem na podnośniku), miałem wiele aut terenowych wiem, że to nie limuzyna ale hałas jest spory i nie jestem jednoznacznie w stanie stwierdzić skąd dochodzi, dlatego pytanie o opony.
hotbird555 - 12-03-2018, 11:21

Miałem taki komplet 33" AT duże wszędołazy.
Kupiłem kiedyś używany kpl ale charakterystycznie wycięty, przód płaszczyzna przylegająca do asfaltu zaokrąglona bo koła się wykładają przy skręcie. Tył płaszczyzna płaska jak stół. Zakładałem tak samo i na początku były bardzo głośne. Najpierw z dala było słychać opony a potem widać samochód. Nawet nie próbowałem zmieniac tył z przodem, dopiero by wyło.
Po jakimś czasie opony dotarły się do mojego auta i ucichło to o połowę, ale nadal opony nie były ciche.
Z powodu niepotrzebnie zwiększonego spalania i ze względu że i tak 95% fura chodziła po czarnym zmieniłem na fabryczne 31" BF do SUVa. Wygląd może mniej agresywny ale teraz jest cisza.

Znajomy ma Grand Vitarę na AT BF i to samo, najpierw słychać opony a potem widać auto.

Of w temacie 33" na AT - to sporo gumy do kręcenia.
- niby wyważone, ale... były takie prędkości że budą trzęsło
- w rok czasu zamordowana maglownica
- w pół roku zamordowane tylne amorki, może nie były nowe ale pewnie jeszcze by pochodziły

Wnioski dla AT - potrafią generować koszta a w glinie zaklejają się niewiele później niż zwykłe od SUVa i pociechy z nich nie ma

Hunter79 - 13-03-2018, 21:43

W moim przypadku opony są w bardzo dobrym stanie kupione jako nowe przez poprzedniego właściciela, może faktycznie taki ich urok. Zastanawia mnie tylko jedno, kiedyś w innym aucie terenowym miałem nalewki o tym wzorze i nie było takiego szumu...
ZYZY91 - 13-03-2018, 23:42

Którą masz wersję KO czy KO2? Nigdy nie jeździłem na KO, ale słyszałem że były dość głośne. Jeżdżę od września zeszłego roku na KO2 i w ogóle ich nie słychać podczas jazdy przy różnych prędkościach.
Hunter79 - 22-03-2018, 19:04

Mam wersję KO, ostatnio na parkingu oglądałem na aucie obok wersję ko2 w której brzegi bieżnika są jakby celowo sfazowane....coś w tym może być. Moja wersja wyje znacząco :evil: