To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Pali bezpiecznik oświetlenia wnętrza CARI 1.9

michalc - 16-03-2018, 12:25
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Pali bezpiecznik oświetlenia wnętrza CARI 1.9
Witam,

Mam problem z palącym się bezpiecznikiem oświetlenia wnętrza w komorze silnika. Bezpiecznik ten połączony jest plastikiem z bezpiecznikiem od radia i centralnego zamka. Przeważnie bezpiecznik pali się od razu przy wkładaniu, lub nie przepala się przez krótki okres czasu. Po przepaleniu nie mam także radia i centralnego. Do tej pory próbowałem wkładać ten bezpiecznik przy wyjętych pozostałych dwóch, odkręcałem lampki wewnątrz i w bagażniku, odpinałem wiązkę klapy tylnej, radio wyjęte. Ma ktoś jakieś pomysły ?

robertdg - 16-03-2018, 13:45

Odepnij odbiorniki, wsadz bezpiecznik, podpinaj odbiorniki systematycznie az przepali sie bezpiecznik wtedy poznasz winowajce
michalc - 16-03-2018, 14:07

Miałem odpięte lampki wewnętrzne, radio, wiązkę klapy tylnej i bezpieczniki od centralnego i radia i pomimo tego wywalało bezpiecznik. Wcześniej wywalało bezpiecznik co jakiś czas, teraz wywala nawet jak się uda włożyć przeważnie po kilku minutach. Jedyne co mi przychodzi do głowy to moduł centralnego zamka ale czy przy wyjętym bezpieczniku od centralnego nadal mógłby robić zwarcie ?

[ Dodano: 16-03-2018, 14:30 ]
I pytanko jak najłatwiej dobrać się do wtyczki modułu centralnego zamka ? które plastiki trzeba ściągnąć ?

pamar - 16-03-2018, 17:38

Bardzo przepraszam, za laickie pytanie :oops: :
michalc napisał/a:
problem z palącym się bezpiecznikiem oświetlenia wnętrza w komorze silnika

To w Cari jest podświetlanie komory silnika??? :roll:

apg2312 - 16-03-2018, 17:57

Nie ma, chyba że ktoś sobie samemu zamontował.
Ale tutaj chodzi raczej o to, że bezpiecznik oświetlenia wnętrza jest w komorze silnika ;)

michalc - 16-03-2018, 18:35

Chodzilo mi o to, ze bezpiecznik jest w komorze silnika ;)