[97-04]Galant EAxA/W - Karoseria Galant 2.0 GLS
bogus1170 - 18-03-2018, 11:16 Temat postu: Karoseria Galant 2.0 GLS Siema
Jak w temacie mam pytanie dotyczące karoserii w moim galancie.
Mam wersje GLS i będę wymieniał maskę z przodu i czy mogę założyć maskę z wersji avance? czy wymiary sie będą zgadzały? do tego szukam do kupienia całej belki tylniej i spoilera na tył na maske. Ma ktoś może jakieś info gdzie mógłbym znaleźć spoiler + jest ktos kto posiada jakieś części zawieszenia na tył? ogólnie kupiłem galanta jakieś 4 miesiące temu i chce zrobić z niego piękny cukiereczek dodam że przy zmianie maski na avance jest mozliwość taka ze wymienię również zderzak przedni na jakiś ciekawszy niż w wersji gls z góry dzięki za odpowiedź
pozdro!
milo - 18-03-2018, 11:40
bogus1170 napisał/a: | Mam wersje GLS i będę wymieniał maskę z przodu i czy mogę założyć maskę z wersji avance? |
Nie ma takiej jest maska z małym garbem wczesniejsze i maska z duzym garbem
Pakiet avance zderzak gril przód zderzak tył nakładki progów , nadkola przednie
bogus1170 napisał/a: | jest mozliwość taka ze wymienię również zderzak przedni na jakiś ciekawszy niż w wersji gls |
Kazdy zderzak pasuje, w avance dodatkowo mozna zmienic belke lub nie
Miałem elegance teraz jest avance zdarzak gril i wszystko pasuje trzeba jeszcze nadkola zmienic bo w avance zderzak jest szerszy i bedą przerwy miedzy nadkolem a zderzakiem
bogus1170 napisał/a: | Ma ktoś może jakieś info gdzie mógłbym znaleźć spoiler |
Dedykowany do modelu lub pasuje od hondy accord
bogus1170 - 18-03-2018, 11:54
Milo dzięki wielkie za odpowiedź!
Najbardziej mi pasuje maska z dużym garbem + zderzak przód elegance + białe kierunki + tył lampy polift + spoiler.
Dodatkowo założyłem już nowe amory na przód + zawieszenie zrobiłem, teraz czeka mnie jeszcze tył do roboty i na koniec chciałem go całego obniżyć o 40mm.
Czy zderzak z elegance będzie pasował do nadkoli z GLS?
Hugo - 18-03-2018, 12:02
bogus1170 napisał/a: | Czy zderzak z elegance będzie pasował do nadkoli z GLS? | Tak, nadkola do obu tych zderzaków są identyczne.
milo - 18-03-2018, 12:04
bogus1170 napisał/a: | Najbardziej mi pasuje maska z dużym garbem + zderzak przód elegance + białe kierunki + tył lampy polift + spoiler. |
Tak miałem w orginale ale zmieniłem zderzak na avance i efekt jest o wiele lepszy bardziej agresywny
bogus1170 napisał/a: | chciałem go całego obniżyć o 40mm. |
To bedzie za duzo zalezy jeszcze jakie sprezyny mam 30 mm obnizone jak miałem wiecej na naszych drogach nie da sie jezdzic jest za nisko i amortyzator dostaje po tyłku
bogus1170 napisał/a: | Czy zderzak z elegance będzie pasował do nadkoli z GLS? |
Tak
bogus1170 - 18-03-2018, 12:11
Problem z wyglądem jest taki że na nowych amorach przód stoi bardzo wysoko ogólnie mam plan założyć fele 17 na niskim profilu i go obniżyć ale nw jak to bedzie pasowało i jak sie będzie na tym jezdzić, jak myslicie? fele 16 i 40mm w dół czy fele 17 i 30mm w dół? dodam że ogólnie mam 15 ale całościowo wygląd nie porywa dlatego chce zmienic chyba że nie będę go obniżał tylko fele 17 wrzucę i będzie to spoko wyglądało? dopiero zacząłem bawić się tym autkiem dlatego jestem zielony w temacie.
[ Dodano: 18-03-2018, 12:21 ]
milo napisał/a: | Tak miałem w orginale ale zmieniłem zderzak na avance i efekt jest o wiele lepszy bardziej agresywny |
Milo założyłeś zderzak przód awance a co z progami i tyłem? też zminiłeś?
milo - 18-03-2018, 12:28
Mam obnizony 30 mm sprezyny eibach felgi 16
bogus1170 napisał/a: | chyba że nie będę go obniżał tylko fele 17 wrzucę i będzie to spoko wyglądało? |
Jak masz serie to bedzie stał jak koza
bogus1170 napisał/a: | Milo założyłeś zderzak przód awance a co z progami i tyłem? też zminiłeś? |
Tylko przód zderzak i gril progi zostały tak jak tył
Hugo - 18-03-2018, 13:00
bogus1170 napisał/a: | fele 17 i 30mm w dół | To najlepsze rozwiązanie i do tego opony 205/50 17, bo na szerszych 2,0 będzie konkretnie zmulone.
I jak zmieniasz zderzak przedni na Avance lub Sport Edition to koniecznie zmień dokładki progowe i tylny zderzak z dokładkami na wersję Avance, bo sam przedni zderzak wygląda wtedy bardzo słabo
bogus1170 - 18-03-2018, 21:55
Cytat: |
I jak zmieniasz zderzak przedni na Avance lub Sport Edition to koniecznie zmień dokładki progowe i tylny zderzak z dokładkami na wersję Avance, bo sam przedni zderzak wygląda wtedy bardzo słabo |
Hugo zostanę przy masce z dużym garbem i zderzaku elegance i detalach a z z felami to tak też myślałem 30 mm w dół i 17 na 205 szerokości kapcia
|
|
|