To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2018 Firlej - akcja krwiopijca

grzesiopol - 24-03-2018, 23:32
Temat postu: ZLOT 2018 Firlej - akcja krwiopijca
W związku z tym, że padła propozycja zorganizowania małej akcji krwiodawstwa na Zlocie w Firleju zakładam ten temat. Najprawdopodobniej zorganizujemy akcję w piątek od godziny 14.00 i może w sobotę po ewentualnym przejeździe kolumny. Wszystko będzie uzależnione od ilości osób chętnych. Proszę o poważne podejście do ankiety i klikanie tylko wtedy gdy ktoś na pewno będzie zainteresowany.

Zapraszamy do licznego uczestnictwa.

Zamiast listy post w formie ankiety, są dwie opcje bo tak skonstruowana jest ankieta więc prosże klikać tylko w opcji "Chętnie skorzystam z takiej możliwości"

M4ci3X - 25-03-2018, 00:33

ja ja ja ja! :D
19. raz i łącznie 8.55l będzie ode mnie ;)
i znowu dostanę czekoladę... roztyję się przez to całe krwiodawstwo... :mrgreen:

grzesiopol - 12-04-2018, 07:46

Jakoś mało tych chętnych na krew :roll:
Paweł W. - 15-04-2018, 13:14

Witam,
Chętnie przyłączymy się z żoną, nie jestweśmy tylko pewni czy nasza krew "nadaje się".

Pozdrawiamy,
Beata i Paweł W.

M4ci3X - 21-04-2018, 19:31

jeśli chodzi o nadawanie się, to przed donacją każdy dawca dostaje ankietkę do wyptaszkowania TAK / NIE, odnośnie ryzyk i przeciwwskazań, przebytych chorób i operacji i tak dalej, potem proste badanie krwi, króciutki wywiad z lekarzem, i jak wszystko jest w normach można się spokojnie usadzić na foteliku :D

a jeśli to pierwszy raz kiedy ktoś oddaje krew, można sobie za darmo (normalnie to chyba koszt koło 60zł) wyrobić krewkartę - oficjalne potwierdzenie grupy krwi, bo nawet w razie bransoletki czy wytatuowanej grupy krwi lekarze nie wezmą tego pod uwagę - muszą mieć twardy dowód ;) do odbioru po kilku tygodniach w swoim oddziale RCKiK

tomusn - 30-05-2018, 11:41

podbijam
grzesiopol - 12-07-2018, 20:54

Widzę, że i w tym temacie zupełna cisza w związku z tym rezygnujemy z rezerwowania autobusu z krwiodawstwa. Musimy zająć sie innymi sprawami zlotowymi.