To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG

Jacek390 - 28-03-2018, 15:08
Temat postu: Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG
Witam. Od Listopada zeszłego roku mam założony gaz z wyższej półki od niedawna zauważyłem takie objawy. Czasami na wolnych obrotach zwłaszcza na światłach falują obroty. Instalacje nie pokazuje żadnych błędów. Po wyłączeniu gazu i ponownym załączeniu problem znika. Po moich obserwacjach zauważyłem że ten problem pojawia się jak na zewnątrz jest ujemna temperatura. Oczywiście na benzynie jest OK. Czy ktoś miał podobne objawy
kruhy84 - 28-03-2018, 15:27

nie ważne z której półki gaz, tylko jak zamontowany i ustawiony.
Jacek390 - 28-03-2018, 15:33

Gaz założony u najlepszego gazownika w okolicy z samymi bdb opiniami . Od 25 lat na rynku. w poprzednim samochodzie 100 tyś na gazie bez awarii.
czaviar - 26-01-2021, 12:45
Temat postu: Re: Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG
Jacek390 napisał/a:
Witam. Od Listopada zeszłego roku mam założony gaz z wyższej półki od niedawna zauważyłem takie objawy. Czasami na wolnych obrotach zwłaszcza na światłach falują obroty. Instalacje nie pokazuje żadnych błędów. Po wyłączeniu gazu i ponownym załączeniu problem znika. Po moich obserwacjach zauważyłem że ten problem pojawia się jak na zewnątrz jest ujemna temperatura. Oczywiście na benzynie jest OK. Czy ktoś miał podobne objawy

Udało Ci się rozwiązać problem ? U mnie od niedawna to samo.

m_przemek - 26-01-2021, 19:46

Witam miałem ostatnio podobny problem, ale w colcie wina leżała w regulacji lpg. Z informacji od "gazownika" problemem były temperatury, parownik szybciej się nagrzewał od silnika co skutkowało podczas przełączania na gaz mocnym spadkiem obrotów i falowaniem. Zostawiłem mu na dzień auto i mi to wyregulował działa teraz ok.