To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma chce kupic pomozcie!!! poradzcie

Anonymous - 27-03-2007, 12:28
Temat postu: Carisma chce kupic pomozcie!!! poradzcie
mam okazje sprowadzenia tego samochodu. 170000 km przejechane. 2000 rok, cena
4200 euro. diesel 1,9. 90 KM, lekko pukniety w bok. szukam kogos kto mi cos
powie na temat tego modelu. doswiadczenia. opinie. bardzo mi zalezy.

interesuje mnie jak to wyglada przede wszystkim z czesciami. czy znacznie
drozsze od aut europejskich? i czy sie lubi psuc? w testach dekry wypadal
znakomicie ale zycie sobie ;)

carisma

[ Dodano: 27-03-2007, 12:30 ]
aha jeszcze jedna rzecz. przebieg. 170000 km roznie ludzie gadaja. niektorzy ze na diesla to ok a niektorzy to ze jak na 2000 rok to zdecydowanie za duzo...

stanik - 27-03-2007, 12:41

170 tys km to żaden problem, zawsze można skręcić do 100 i wtedy wszyscy beda mowili ze jest OK. A jak silnik byl odpowiednio eksploatowany to 170 tys km to zaden problem, spokojnie powinien przejechac drugie tyle.
A co do konkretnie tego autka, to w sumie poza tym ze ma 170 tys km i silnik 90KM to ciezko cos powiedziec. Zdjecia strasznie male i zero jakiegos opisu..... Wiec jezeli masz okazje bez wiekszych kosztow go sprawdzic to moze i warto sie zainteresowac.
Pozdrawiam

Anonymous - 27-03-2007, 12:56

czyli 170000 to moze nie byc problem. troszke mnie pocieszyles bo to sprzecznie i negatywne opinie chodza na okolo mnie. ale ja wiem swoje a specjalista z dzialu tez :)

moj znajomy jedzie dzisiaj ogladnac bo mieszka nie daleko. mowil mu gosc przez tel ze jest male zarysowanie z prawej strony (jak na zdjeciu) na drzwiach. ciekawe ile bedzie za lakierowanie??

a jak uwazasz cenowo? w porzadku za ten model i rocznik?

[ Dodano: 27-03-2007, 13:13 ]
jeszcze jedna sprawa jest. jak to jest z tym renaut. slyszalem o wrogim przejeciu?? ;) w ktorych modelach sa montowane francuskie podzespoly lub stworzone przez francuzow ?
bo to chyba znacznie zaniza jakosc i nieawaryjnosc podzespolow wg obiegowej opinii???

saphire - 27-03-2007, 13:16

No nie mów że tak w ciemno ufasz temu co sprzedawca napisał np. że ma 170tys :badgrin: równie dobrze mógł napisać że ma 130tys i pewnie miałbyś lepsze samopoczucie :twisted: równie dobrze auto może mieć nawet i 240 tys - licznik nie jest żadną wykładnią stanu technicznego auta bo można z nim zrobić co się tam komu podoba.
Robson86 - 27-03-2007, 15:53

tomstoj napisał/a:
interesuje mnie jak to wyglada przede wszystkim z czesciami. czy znacznie
drozsze od aut europejskich? i czy sie lubi psuc? w testach dekry wypadal
znakomicie ale zycie sobie

...zalezy z jakich chcesz korzystac :twisted: Oryginalne raczej do tanich nie naleza (z reszta to juz przypadlosc japonskich marek), natomiast zamienniki wcale nie musza byc drogie :)
tomstoj napisał/a:
w ktorych modelach sa montowane francuskie podzespoly lub stworzone przez francuzow ?

we wszystkich dieslach (wszystkie produkcji Renault) w Carismach byly niestety montowane francuskie skrzynie biegow :(
Cytat:
bo to chyba znacznie zaniza jakosc i nieawaryjnosc podzespolow wg obiegowej opinii???

...no zaniza troszke niestety :? ..ale wiele zalezy od konkretnego egzemplarza.
tomstoj napisał/a:
czyli 170000 to moze nie byc problem

...to nie jest duzy przebieg dla wspolczesnych silnikow :) . Nie dawno wyczytalem nawet gdzies ze dla wspolczesnego samochodu/silnika 100 000KM jest rowne (oczywiscie bez przeszlosci czyli np. zerwania paska=remontu) DOPIERO dobremu dotarciu jednostki napedowej :)
Pozdroo