To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - KLIMATYZACJA NIE DZIAŁA

krobiak - 13-04-2018, 13:08
Temat postu: KLIMATYZACJA NIE DZIAŁA
Witam

serwis klimatyzacji stwierdził uszkodzenie parownika w Colt'cie 2010r 1.3 benzyna . Mechanik poradził by kupić komplet - nagrzewnice z parownikiem w całej obudowie. Moje pytanie czy szukać lepiej całego kompletu czy samego parownika, czy jest problem by go samego wymienić (parownik) ? Czy ktoś ma namiar na części gdzie mógłbym je kupić ( ASO za komplet woła 4800zł !:D) szukam na internecie i komplet znalazłem póki co tylko jeden.

Pozdrawiam Maciek

robertdg - 13-04-2018, 13:21

Jest problem bo trzeba demiotowac cala dske, a na popularnym serwisisie sprzedazowym wybor jest duzo wiekszy https://allegro.pl/kategoria/klimatyzacja-parowniki-49188?string=colt&stan=używane&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-aut-1-4-0328
krobiak - 13-04-2018, 13:33

Bardzo dużo z tym rozbieraniem roboty? I czy sam parownik jest ciężko wymienić bo nie wiem dlaczego mechanik chce bym komplet załatwił - nie chce się z tym bawić czy co?
robertdg - 14-04-2018, 07:33

Kilka godzin, dlaczego mechanik nie chce wymienić samego praownika? nie wiem, może obawia się że nie uda mu sie rozdzielić obudowy, albo coś innego sie uszkodzi po drodze, trudno przewidzieć.
cygan84 - 05-06-2018, 21:12

Byłem na nabiciu A/C w colcie i okazało się że mam do wymiany chłodnice klimy,czy żeby ją wymienić trzeba zwalać zderzak?Ktoś już przerabiał temat i wie ile jest przy tym roboty?
robertdg - 05-06-2018, 23:05

O ile dobrze pamietam, to demontuje sie chłodnice cieczy silnika, a po niej wychodzi skraplacz klimy, nie trzeba zrzucac zderzaka
owiecs - 12-06-2018, 22:53

witam,

żeby wymienić chłodnicę klimy wywalałem zderzak, kilka śrubek, naprawdę żaden problem oraz zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego. Po tym wypychamy chłodnice w tył auta i chłodnicę klimy w górę.

Mam nadzieję, że pomogłem, w razie czego jestem do usług :)