Outlander II Ogólne - Rant na środku na nowej tarczy hamulcowej
juniorkm7 - 15-04-2018, 16:20 Temat postu: Rant na środku na nowej tarczy hamulcowej Cześć,
W sierpniu 2017 wymieniłem komplet wszystkich czterech tarcz i klocków hamulcowych na nowe BREMBO. Od tego czasu upłynęło jakieś 7000km. Zauważyłem że tarcze ładnie się docierają ale na lewym przednim kole na tarczy mniej więcej równo na środku na 1/3 obwodu całej tarczy robi się taki dziwny rowek. Co może być tego przyczyną? Czy jest to wada tarczy?
krzychu - 15-04-2018, 16:45
Raczej klocek ma coś twardszego w tym miejscu. Mógł się przypalić. Można olać albo wyciągnąć go i przeszlifować papierem ściernym poprzecznie.
juniorkm7 - 16-04-2018, 19:33
Fotki jak to wygląda przy dzisiejszej zmianie kół na letnie. Rant jest tylko max do połowy obwodu tarczy. Dolna część na foto wygląda ok jak pozostałe 3. Trochę mnie to niepokoi bo wygląda jakby była krzywa albo krzywo założona...
Bzyk_R1 - 16-04-2018, 19:51
Czyściłeś blaszki klocka? Smarowałś je? Lekko chodzą klocki?
juniorkm7 - 17-04-2018, 13:22
Tak, wszystko było profesjonalnie wyczyszczone i nasmarowane podczas wymiany klocków. Chodzą lekko bo jak tylko odpuszczę hamulec autko wyrywa do przodu jak zaczarowane (automat)
[ Dodano: 17-04-2018, 13:24 ]
Mnie najbardziej dziwi dlaczego ten rant taki brzydki brązowy jest tylko na niecałej połowie obwodu bo to sugeruje jakieś bicie/krzywość. Gdyby coś było nie tak z klockiem to raczej po całej tarczy byłby okrągły rant prawda?
krzychu - 17-04-2018, 13:53
Może po prostu coś twardego się dostało w rowek w klocku i przy pierwszym hamowaniu sfrezowało tarczę i samo się zeszlifowało. Najlepiej by było oglądnąć jak wygląda klocek.
juniorkm7 - 18-04-2018, 09:03
Zdemontowanie klocka zeby tylko zobaczyc to wycieczka do serwisu i koszt. Obserwować co tam sie stanie w ciagu 1000km czy jednak jest ryzyko jakiejs powaznej usterki?
krzychu - 18-04-2018, 09:16
Ja bym sam odkręcił i wyciągnął klocek. Jeśli rowek pokrył się nalotem to znaczy że problem się nie pogłębia (to co zarysowało tarcze dalej już jej nie rysuje). Obserwować raczej.
kruhy84 - 18-04-2018, 13:21
juniorkm7 napisał/a: | Zdemontowanie klocka zeby tylko zobaczyc to wycieczka do serwisu i koszt. Obserwować co tam sie stanie w ciagu 1000km czy jednak jest ryzyko jakiejs powaznej usterki? |
ale to tylko 5 śrub koła i dwie zacisku, mozna nawet pod blokiem zobaczyć.
wnioskuję że sam nie robiłeś wymiany klocków więc tylko przypuszczasz że była profesjonalna, wszystko czyszczone i smarowane?
Fragu - 18-04-2018, 14:37
juniorkm7 napisał/a: | Zdemontowanie klocka zeby tylko zobaczyc to wycieczka do serwisu i koszt |
15 minut roboty...
Wg mnie coś wpadło między klocek i tarczę uszkadzając ją.
Moody - 20-04-2018, 21:26
Coś się dostało pomiędzy klocek a tarczę. To coś zostało starte w pół obrotu koła. Gdyby było cokolwiek krzywo to z całą pewnością byś to odczuwał podczas hamowania.
Nie przejmować się. Jeździć.
juniorkm7 - 16-08-2018, 16:13
Otóż okazało się dziś przy przeglądzie że tarcza jest krzywa. W serwisie powiedziano mi że to na pewno uszkodzenie mechaniczne i gwarancji nie podlega. Czy jest jednak możliwe że ten rant powstał od tego że tarcza była krzywa od nowości? Tarcza BREMBO więc trochę boli bo do wymiany przez to są dwie tarcze i komplet klocków
jachu1111 - 18-08-2018, 07:17
Nie jest to możliwe po prostu pechozol ci się przytrafił bo coś pod klocek podeszlo . Co do skrzywienia tarczy 90 % ludzi robi ten błąd 30 stopni na dworze auto po trasie zjeżdża na myjnie bezdotykowa bierzesz lance i buch myjesz Koła zgotowane na Maxa zrób tak z 2 -3 razy i gwarantuje że masz tarcze krzywe na swoje życzenie .
juniorkm7 - 18-08-2018, 09:38
Nie myje auta lancą na złotówki bo to wcale nie wychodzi dobrze i tanio taki czołg dobrze umyć... Jak mam czas to wyjeżdżam z domu i mam myjnię kilkaset metrów od domu i tam myją profesjonalnie więc skrzywienie od myjni na pewno odpada. Niestety czasu mało więc auto myte jest bardzo rzadko
jachu1111 - 18-08-2018, 10:09
Aha
|
|
|