To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Uklad napedowy zawieszenie

Zieta1995 - 19-04-2018, 10:22
Temat postu: Uklad napedowy zawieszenie
Witajcie mam problem,podczas ruszania na skreconych kolach czy TO w lewo czy TO w prawo podskakuje mi tylne kolo gdy jadę na wprost jest ok . Wymienialem olej w moście i od tej pory jest takie zjawisko . Mam wyrażenie że blokada mostu nie rozlaczyla , skrzynia easy select.jak to sprawdzic. Pozdrawiam
szofer33 - 19-04-2018, 21:46

Pojedź na zieloną trawkę, pobaw się napędami w tym blokadą. Sprawdź pierwsze czy jest rozłaczona tzn. na trawę i w palnik od razu. Jak zostaną dwa ślady to znaczy że jest cały czas załączona. Może spróbuj ją potem włączać i wyłączać.
Pozdrawiam.

dyzioo - 20-04-2018, 05:19

ale masz blokade pneumatyczną czy LSD?
Zieta1995 - 20-04-2018, 17:29

Z tego co mi wiadomo LSD . Sprawdzałem na dwa sposoby podniosłem most i koła sie kreciły w tym samym kierunku . udało mi sie zatrzymac jedno koło a drugie sie kreciło no i jak bawie sie na trawie to zostawam dwa slady
koło podskakuje tylko na asfalcie i chodzi na boki tak jak byt chciało nadrobic

Słychać w lewym tylnym kole zgrzytanie coś w podobie do przegubu i podczass skretu Koło się trzęsie
Wgl po wymianie oleju skrzypi most na biegu wstecznym . Wszystko zaczelo sie pow wymianie oleju .
Moze pomoze
Pozdrawiam

szofer33 - 21-04-2018, 21:08

Jaki olej wlałeś do mostu? Jak masz LSD to bardzo ważna sprawa by olej był dopasowany?
maauroo50 - 21-05-2018, 12:53

jak LSD to do oleju trzeba dolać uszlachetniacz