Space Star Techniczne - [MSS DID] ZAWIESZENIE siedzi lewa strona po wymianie sprężyn
Tolkalen - 20-04-2018, 12:18 Temat postu: [MSS DID] ZAWIESZENIE siedzi lewa strona po wymianie sprężyn Siema Przyjaciele
Tydzień temu zauważyłem, że siadł mi mocno tył w MSS DID 2003 lift. Wymieniłem sprężyny na Kayabę i Intercars i po tym prawa strona ładnie się podniosła, a lewa tylko trochę. Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej, amorki po 70%, wahacze super, tuleje też idealne, a lewa strona wyraźnie niżej niż prawa. Przód też się przez to mocno podniósł. Diagnosta powiedział, że jedna sprężyna może być słabsza i ponoć są na nich oznaczenia L i P gdzie lewa ma być mocniejsza. Powiedział też, że któraś przednia może być słabsza i przekosiło na tył.
Czy mieliście podobny przypadek u siebie? Co z tym zrobić? Przełożyć sprężyny z tylu lewą na prawą? Czy Kayaba ma oznaczenia L i P na tylnych sprężynach do Space Stara?
Z góry dzięki za każdą pomoc. Bądźcie zdrowi!
Tolkalen
Hugo - 21-04-2018, 10:37
Dokładnie, przełóż całość, czyli lewy amortyzator ze sprężyną na prawą stronę i odwrotnie i zobacz co będzie.
tomwasz - 21-04-2018, 23:00
A nie ma to jakiś gum, które mogły się nierówno zużyć wcześniej?
|
|
|