To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Korozja we wnetrzu

mikron-82 - 23-04-2018, 09:21
Temat postu: Korozja we wnetrzu
Witam. Czy to normalne ze we wnętrzu samochodu są tak pokorodowane zapięcia pasów bezpieczeństwa, czy to świadczy o jakiejś powodziowej przeszłości? Diękuję za wszelkie odpowiedzi.

zdjecie 1

zdjecie 2

radzik1 - 23-04-2018, 10:07

Też mam taką korozje tylko pod przednimi siedzeniami tzn nalot jest na szkielecie siedzeń.
kajos - 23-04-2018, 13:13

ja tez mam przy siedzeniach pordzewiale
TTTM :o

RAFGST - 23-04-2018, 13:47

ja tez mam delikatny nalot, myślę że to jest goła blacha nie zabezpieczona niczym a że czasami jest wilgoć od wody czy sniegu to gdzieś to musi siąść, i stad ten rdzawe miejsca,
Bzyk_R1 - 23-04-2018, 14:31

RAFGST napisał/a:
ja tez mam delikatny nalot, myślę że to jest goła blacha nie zabezpieczona niczym a że czasami jest wilgoć od wody czy sniegu to gdzieś to musi siąść, i stad ten rdzawe miejsca,

Otóż to! W O1 też to występuje na śrubach mocujących fotele i dźwigni otwierania klapki wlewu paliwa. Wilgoć z dywaników atakuje gołą blachę. Czasem też tak się dzieje jak ktoś agresywnie myje wnętrze.

Markymark - 23-04-2018, 17:55

U mnie też jest. To taka korozja powierzchniowa bardziej, tak samo jest we wnetrzu Mazdy i Renault okolice hamulca ręcznego i zawiasy foteli.

Pozdrawiam

Molo - 26-04-2018, 13:05

czy auto ma szyber ? mi się zdarzyło na deszczu zostawić (a domykanie z pilota niestety nie zamyka dachu choć na logikę powinno) - jak ktoś parę razy tak zrobił jak ja to też może to być powód.
Szadi - 16-06-2018, 21:18

Tez tak mam z poczatku mysalme jak kupilem ze moze jakis Topielec czy cos ale powodzi u nas niema :P .. na fotelu i mocowaniach fotela do podlogi itp

Jakis czas po zakupie wystapilá u mnie korozia w schowku w prawym nadkolu.. tam gdzie trzyma sie lewarek itp na okolo 2-3 cm .widoczne chco trudno dostépne miejsce a rozbierac niebylo jak.. wiec odrdzewiacz na 1 dzien i papier scierny w reke +druciak na wiertarce + tworzywo, zywica i jazda problem zalatwiony ..