To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G] Jak zdjąć błotnik? + Regulacja drzwi na zawiasach

Anonymous - 27-03-2007, 21:29
Temat postu: [1G] Jak zdjąć błotnik? + Regulacja drzwi na zawiasach
Witam serdecznie.
Mam taką sytuacje,troszkę drzwi mi się opuściły i przy przekroczeniu 110 mam przeciąg w aucie i chałas jak w pociągu.Mam już mechanika/blacharza,który się za to weźnie,ale wolałbym wcześniej sam wiedzieć zanim mi coć urwie albo coś.
Bedę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i porady.Poza tym jeszcze pytanie jak wymienić kierunkowskaz czy tez trzeba zdejmowac błotnik?
Pozdrawiam
Dominik

Anonymous - 27-03-2007, 23:21

mi tez troche opadly drzwi pasazera tylko ze w 2g i u mnie szumy pojawiaja sie przy 170-180/ ale ejst to irytujace :? ... nie mam czasu sie zastanawiac jak sie do tego zabrac ale czy nie podciagnie ich jakos srubami spod tapicerki? czy jednak trrzeba na zawiasie pod blotnikiem? ::

piotruś - 27-03-2007, 23:36

Domin ........jeśli masz blacharza to się nie martw napewno sobie poradzi błotnik jest tylko przykrecany śrubami podobnie jak w większości samochodów , kierunkowskaz w blotniku można wyjąć podobnie , ma od spodu plastyk rozpreżny nic trudnego . .......................Godi zawiasów sie raczej nie reguluje są wspawane do nadwozia i przykręcone do dżwi spróbuj poderwać mocno do góry lub podlewarować dżwi ale to raczej dorażnie czeka cie wymiana .
Anonymous - 28-03-2007, 14:09

Ty Piotry Ty mnie tu nie strasz jakąś wymianą drzwi......to napewno da się jakoś zrobić.
Musi byc jakis sposób.
Pozdro

Anonymous - 28-03-2007, 19:54

mozesz sprobowac podniesc troche ten zaczep w ktory "wchodzi" zamek od drzwi zeby sie troche podniosly w gore jak sa zamkniete, ale na zawiasnie tez sie da zrobic mala regulacje