To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Moduł mitsubishi module Z0259001

bluecd - 01-05-2018, 20:43
Temat postu: Moduł mitsubishi module Z0259001
Czesc i czołem.

Uprzejme pytanie -czy ktos wie,co to za moduł i dlaczego NIE jest konieczny? ;-)

Mitsubishi module Z0259001
Cóś takie - obrazek przykladsowy:

https://www.ebay.de/itm/M...t-/132248374317

Wg. mnie to jakis modul zasilajacy /10-15V max. 2A/ ale do czego?

pozdr,

TangoKK - 03-05-2018, 09:47

THB Germany można odczytać na obudowie tej części. Jest to producent zestawów głośnomówiących. Poza tym na jednym ze zdjęć jest mikrofonik.
Georg - 03-05-2018, 14:09

To wygląda na osprzęt systemu monitorowania i lokalizacji pojazdów (GPS).
bluecd - 03-05-2018, 15:22

TangoKK napisał/a:
THB Germany można odczytać na obudowie tej części. Jest to producent zestawów głośnomówiących. Poza tym na jednym ze zdjęć jest mikrofonik.

Byla podlaczona konsolka starego telefonu ale nie tylko...
Chodzi mi o to, czy mozna to bezpiecznie wyeliminowac bo byla wtyczka podluzna DIN
do konsolki telefonu, gniazdko kabla anteny tego telefonu i sa jeszcze podlaczone 2 wtyczki,
chyba zasilania.

Sebastian_T - 04-05-2018, 09:09

Jak brałem tego Miśka, to na panelu był jeszcze uchwyt telefonu oraz jakiś przedpotopowy komórkowy Siemens (uchwyt pasował tylko do tej słuchawki). Nie działało (a przynajmniej nie udało mi się tego uruchomić). Ale zakładam, że to był "po prostu" zestaw głośnomówiący, w który wkładało się telefon (nie było tam BT czy coś, normalnie analogowo po wtyczce w uchwycie szło). Uchwyt zdemontowałem, do bebechów nie zaglądałem... Mogło być wpięcie w głośniki, ale nie drążyłem tematu.
bluecd - 07-05-2018, 12:39

Sebastian_T napisał/a:
Jak brałem tego Miśka, to na panelu był jeszcze uchwyt telefonu oraz jakiś przedpotopowy komórkowy Siemens (uchwyt pasował tylko do tej słuchawki). Nie działało (a przynajmniej nie udało mi się tego uruchomić). Ale zakładam, że to był "po prostu" zestaw głośnomówiący, w który wkładało się telefon (nie było tam BT czy coś, normalnie analogowo po wtyczce w uchwycie szło). Uchwyt zdemontowałem, do bebechów nie zaglądałem... Mogło być wpięcie w głośniki, ale nie drążyłem tematu.

Zgadza sie, chyba wlasnie to odkopalem tyle ,ze chce sie upewnic ,ze moge to bezbolesnie odlaczyc bo od tego pudelka ida dwa /jakby zasilajace/ kable ale juz nie wiem dokad.
Oraz antena GSM.