[02-06]Lancer CS0 - Silnik tylnej wycieraczki
MisiekNM974 - 09-05-2018, 21:04 Temat postu: Silnik tylnej wycieraczki Witam,
dzis spalil mi sie silniczek tylnej wycieraczki. Juz za pierwszym razem miala problemy z powrotem do pozycji poczatkowej, a przy drugim podczas powrotu zatrzymala sie w pozycji pionowej. W dodatku czuc swad spad plastiku tylnej klapy. Pytanko jest takie czy ktos z Was wie jak zdemontowac ta plastikowa pokrywe tak zeby nic nie polamac? No i moze jakies namiary na silniczek.
Dzieki i pozdrawiam
Bizi78 - 09-05-2018, 21:44
grzeszek85 - 12-05-2018, 14:40
Witam. Klapa się trzyma na zatrzaskach (jak widać na powyższych zdjęciach). Ja do zdemontowania tego użyłem szmaty i wkrętaka. Szmatką owinąłem wkrętaka (nie za grubo) co by lakieru nie porysować i podważając po kolei odpinałem kolejne klipsy. Nawet jak połamiesz te zatrzaski to są one do dostania w sklepie motoryzacyjnym.
MisiekNM974 - 13-05-2018, 05:46
Witam,
Dzięki za pomoc. Udało się zdemontować obudowę klapy bez ani jednej straty . W tym czasie okazało się że silniczek wcale nie jest spalony. Z lekką pomocą ramię wycieraczki wróciło do położenia początkowego. Dziś zabieram się za demontaż mechanizmu, czyszczenie i nasmarowanie. Dziwne tylko że, gdy ramię utknęło w pozycji pionowej i wszystko się mocno nagrzało (włącznie z szybą wokół wałka wycieraczki), to bezpiecznik i tak się nie przepalił.
mrcng - 25-05-2018, 07:18
U mnie również ta wycieraczka się blokuje (w poprzednich dwóch japońcach miałem to samo) wystarczy przeczyścić chociażby w ostateczności jakims środkiem czyszcząco-penetrującym po przeczyszczeniu spokój na pół roku a potem znowu procedurę trzeba powtarzać
Wartburg87 - 01-07-2018, 11:36
Witam. Dzisiaj zamierzam wymienić silniczek. Żeby dostać się do silniczka wystarczy ściągnąć tylko ten duży plastik?
Nie było pytania. Silniczek wymieniony.
Jedyny problem z odkręcaniem to urwana śruba od wycieraczki.
MitsuGo - 29-10-2018, 20:45
Jest może gdzieś więcej na temat naprawy tego silniczka tylnej wycieraczki ?
Kolego Bizi78 brak podglądu plików, czy możesz coś z tym zrobić ?
|
|
|