Chcę Kupić Grandisa - UWAGA na tego Grandisa
tomasek - 10-05-2018, 21:32 Temat postu: UWAGA na tego Grandisa Maniacy uważajcie na oto tego pięknego Grandisa z GUBINA
http://allegro.pl/grandis...319528699.html#
Wybrałem się na oględziny tego miśka,i według opisu samochód miał mieć 181 tyś km
Na miejscu brak jakiejkolwiek książki serwisowej ,czujnik lakieru wykrył że prawy tylny bok był szpachlowany,wszystkie szyby w orginale,opony jakie były dołączone dodatkowo do miśka nie nadają się praktycznie do jazdy
Po nr.VIN JMBLNNAZ000364 i wizytówce jaka była w instrukcji miśka moja znajoma zadzwoniła do tego serwisu MItsubishi w Niemczech okazało się że w 2015 roku zarejestrowano przebieg 354 tyś. km
Radzę więc uważać na tego miśka i na tego HANDLARZA -visio-14 z Gubina
Pozdrawiam
Bzyk_R1 - 10-05-2018, 22:01
I co ostrzeżenia pójdą na forum a ktoś kupi i trafi na minę? Trzeba zgłaszać takie przypadki, to jest oszustwo. Zresztą jak ktoś uważa że kupi rodzinny autobus z lpg z Niemiec z przebiegiem 181.000 no to powodzenia. Kurde 15 lat temu to było modne i nadal jest... 2 z przodu razi.
czarny.marcin - 11-05-2018, 04:54
Gubin należy omijać z daleka i wydawało mi się , że każdy o tym wie. A już w szczególności tego handlarza , który jest znany na tym forum również .
Tak samo jak Szprotawę , Morzyczyn, Gniezno i z daleka od Radomia jak ktoś szuka BMW
sla - 14-05-2018, 17:41
Bzyk_R1 napisał/a: | Trzeba zgłaszać takie przypadki, to jest oszustwo. | To zgłaszajcie , na formularzu allegro. Ja to już zrobiłem. Do dzieła
radek79 - 14-05-2018, 21:12
Tomek nie sądziłeś chyba że kupisz taki rocznik za taką kasę,nawet w biedzrze nie ma takich promocji
eremita - 16-05-2018, 13:36
Niestety w Polsce cały czas jest najważniejsze cena, rocznik, przebieg z licznika A że to nie możliwe? Możliwe, to okazja! i na tym bazują oszuści.
Aż mi się gala nie chce wystawiać jak pomyślę ile będę słuchał że drogi
czarny.marcin - 17-05-2018, 04:25
eremita napisał/a: |
Aż mi się gala nie chce wystawiać jak pomyślę ile będę słuchał że drogi |
Ja się na niego podpalałem i zapłaciłbym tyle ile trzeba bez targowania ale przeczytałem że wstawiono LPG i ostudziło moje emocje
Co do handlarzy to zastanawiam się dlaczego Urząd Celny nie bierze się za te wszystkie ogłoszenia , wpadamy do komisu albo do handlarza Mirka co ukrywa auta w stodole albo za betonowym płotem i Dzień Dobry proszę okazać dowód zapłaty podatku akcyzowego , skończą się samochody na Niemca i do opłat , od razu będzie wiadomo kiedy przekroczył granicę bo do tych paru dni trzeba by celny odwiedzić , zaraz będzie wiadomo ile już stoi pod krzakiem . I karać srogim mandatem za nieopłacenie akcyzy .No i tępić ten możliwy powrót na kołach niezarejestrowanym autem na wytłoczkach z allegro
radek79 - 17-05-2018, 19:02
czarny.marcin napisał/a: | No i tępić ten możliwy powrót na kołach niezarejestrowanym autem na wytłoczkach z allegro |
puki państwo nie wprowadzi tablic tymczasowych miesięcznych,bo są plany na wprowadzenie takich dopiero za dwa lata, nie ma innej możliwości na powrót,kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę
robertdg - 17-05-2018, 21:38
radek79 napisał/a: | kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę | Kto wie to wie, ale ani razu nie spotkałem jeszcze handflarza który by uczciwie powiedzial ze na takich tablicach wracasz na wlasne ryzyko, zawsze wala głupa, na zasadzie, tablice sa, ubezpieczenie jest to mozna smialo wracac, a jak policja zatrzyma to jest gruby problem.
radek79 - 17-05-2018, 22:12
robertdg napisał/a: | radek79 napisał/a: | kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę | Kto wie to wie, ale ani razu nie spotkałem jeszcze handflarza który by uczciwie powiedzial ze na takich tablicach wracasz na wlasne ryzyko, zawsze wala głupa, na zasadzie, tablice sa, ubezpieczenie jest to mozna smialo wracac, a jak policja zatrzyma to jest gruby problem. |
ja tam zawsze mówię że najbezpieczniej na lawecie,co niektóry sami mi wmawiali że można jak ja twierdziłem że nie
|
|
|