To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Dzienne led

eremita - 12-05-2018, 13:00
Temat postu: Dzienne led
Ma ktoś założone światła do jazdy dziennej led?
Jeśli tak proszę o foto jak wygląda,
Od 6 lat mam na półce nowe okrągłe światła led i tak myślę by ich nie wykorzystać do grandisa :)

piotreklbn - 13-05-2018, 20:46

i z włączonym halogenem:

eremita - 14-05-2018, 12:52

Tak by było idealnie:) ale to jakieś typowe pod grandisa.
Ja mam zwykłe dzienne myślałem o dołożeniu jako dodatkowe a nie zastąpieniu przeciwmgielnych.

Grzegorz J - 18-05-2018, 08:09

piotreklbn, opisz coś więcej o tej modyfikacji
eremita - 18-05-2018, 18:23

Grzegorz J napisał/a:
piotreklbn, opisz coś więcej o tej modyfikacji

to pewnie coś takiego,
http://allegro.pl/swiatla...90.html#thumb/1

Ważne pytanie czy wszystko pasowało? Czy trzeba było coś przerabiać?

piotreklbn - 19-05-2018, 22:02

ogólnie to było trochę przeróbek, nie robił bym tego ale miałem zbite od kamieni halogeny wiec postanowiłem je zmienić. Trzeba było zdjąć zderzak i dopasować te światła do oryginalnych uchwytów, poprowadzić kabel zasilający światła dzienne do kokpitu.
eremita - 20-05-2018, 09:32

piotreklbn napisał/a:
poprowadzić kabel zasilający światła dzienne do kokpitu

ooo to masz osobny włącznik na światła dzienne?
Ja jak miałem dzienne ledy to były podłączone w ten sposób że zostały wpięte w jakiś kabelek w którym pojawiał się prąd po przekręceniu kluczyka dzięki czemu się zapalały, drugi kabel był wpięty w kabel od lampy by w chwili jak włączyłem światła gasły dzienne.

gołąb - 02-06-2018, 14:23

Ja mam okrąglaki z allegro Magneti Marelli, do tego ramka od Outlandera, ster. wpięte pod światła, czyli gasną po zapaleniu drogowych... Wygląda jak oryginał. Lekka przeróbka mocowania była, ale fajnie wyszło

[ Dodano: 02-06-2018, 15:54 ]

eremita - 02-06-2018, 17:01

gołąb, Własnie takie mam, dobry patent z ramką od outlondera :)
maniek68 - 11-06-2020, 00:59
Temat postu: dzienne
Witam czy można w Grandisie zamontować światła dzienne w kierunkowskazach (dwufunkcyjne) . I teraz pytanko czy żarówka ma pomarańczowy kolor czy jest pomarańczowy klosz.
eremita - 13-06-2020, 14:07
Temat postu: Re: dzienne
maniek68 napisał/a:
Witam czy można w Grandisie zamontować światła dzienne w kierunkowskazach (dwufunkcyjne) . I teraz pytanko czy żarówka ma pomarańczowy kolor czy jest pomarańczowy klosz.

Można zmienić na żarówkę co będzie robić za dzienne i migacz tyle że trzeba rozkleić lampę i wyciągnąć ten pomarańczowy element.