To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Chromy - czyszczenie i konserwacja

Markymark - 14-05-2018, 15:09
Temat postu: Chromy - czyszczenie i konserwacja
Cześć,
Pytanie jak czyścicie chromy w swoich furach ? mam tu na uwadze głównie grill przedni i dolne listwy ozdobne. Nie wiem jak u Was ale u mnie miejscami są letko utlenione i widać zielonkawy nalot. Można to czymś zregenerować aby powrócił dawny blask… ?
Hmm dawny blask dobre to było ;)

Dzięki i Pozdrawiam

kruhy84 - 14-05-2018, 18:11

a to nie malowany plastik???
grebob - 14-05-2018, 18:47

używam preparatu K2 Aluchrom, znajdziesz w każdym markecie. Daje rade, początkowo podszedłem sceptycznie ale u mnie te zielonkawe naloty zeszły w parę chwil. Mam już kolejną tubkę w użyciu i jestem zadowolony.
pozdrawiam

Bzyk_R1 - 14-05-2018, 18:51

Potwierdzam. Jeszcze produkt Autosola z Juli plus gąbka lub filc i daje radę.
msokol - 14-05-2018, 19:55

Używałem aluchroma z K2 przy motocyklu i efekt był naprawdę bardzo zadowalający.
Markymark - 14-05-2018, 23:08

Dzięki za info! Ja zakładałem że ta zielona warstwa to jest już pod chromem i jak będę polerował to się do plastiku doszlifuje.. Zakupię środki, szmatki filcowe i w weekend szoruje, jak nabierze dawnego blasku to chyba na to letki wosk zarzucę celem konserwacji. A swoją drogą to przedni grill jest chyba metalowy, jakoś taki zimny w dotyku ale może się mylę
RAFGST - 15-05-2018, 08:44

Markymark napisał/a:
Nie wiem jak u Was ale u mnie miejscami są lekko utlenione i widać zielonkawy nalot.

Jak poradzisz sobie z tym nalotem to daj znać, jak to wyszło, bo ja mam na tylnej listwie od kalpy bagażnika miejscami zdartą warstwę chromu, i też chciałbym sie tego pozbyć