To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - zamykanie salonów sprzedaży

babuz - 24-05-2018, 22:35
Temat postu: zamykanie salonów sprzedaży
mam pytanie dlaczego firma Mitsubishi zamyka autoryzowane salony sprzedaży nowych aut.Wiem na pewno o dwóch w Rybniku i Zabrzu.Pozdrawiam
Uwex - 25-05-2018, 07:07

babuz - przypuszczam, że to nie Mitsubishi je zamyka, tylko (że tak powiem) same się zamykają.
Firebee - 30-05-2018, 10:35

polityka firmy.
W zeszłym roku Polski oddział MMC postanowił odebrać autoryzację ok 30% dealerów Mitsubishi (termin chyba własnie minął likwidacji, ale większość zmieniła markę szybciej).
W większości z nich (o ile się zgodzili) nadal czynny jest i będzie serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Mitsubishi.
na pytanie dlaczego - nie jestem w stanie odpowiedzieć - może cięcie kosztów, może odgórne zarządzenie.
W każdym razie ze znanych mi osobiście dealerów wypowiedzenia dostała Bydgoszcz, Olsztyn, MitCar Warszawa, itd..

Uwex - 30-05-2018, 11:50

Ja dowiedziałem się, że 14 dealerów w Polsce zrezygnowało ze sprzedaży aut Mitsubishi. Przynajmniej część z nich przestała zarabiać na sprzedaży, bo co niby mieli by sprzedawać ? Być może centrala też wypowiadała umowy. A serwis działa nadal np. w Rybniku - byłem kilka dni temu na przeglądzie.