[02-06]Lancer CS0 - Problem z dowodem. POMOCY.
aLF^^ - 27-05-2018, 15:49 Temat postu: Problem z dowodem. POMOCY. Witam. mam taki problem że jak kupiłem Lancerka 2.0, to babka w urzędzie się pomyliła i wpisała mi 1.6. Teraz chciałbym dopisać Matkę jako współwłaściciela, przekazać jej darowiznę samochodu, a na tej umowie trzeba pisać szczegółowe dane silnika pojemności i takie tam.
I teraz moje pytanie mam tam pisać zgodnie z tym jaki jest samochód czy pisać jako 1.6. Nie będzie żadnych problemów? Ogólnie to jest mój pierwszy samochód na mnie i po raz pierwszy będę robić tą darowiznę.
Ogólnie wszędzie na karcie pojazdu, na umowie kupna, na starym ubezpieczeniu które właśnie się kończy jest że to 2.0. Pomocy bo nie wiem jak to załatwić czy nowy dowód będą musieli wyrabiać ? Jeżeli ktoś robił tak i wie o co chodzi prosiłbym o szybką rade
Klark - 27-05-2018, 16:40
Pisz zgodnie ze stanem faktycznym.
aLF^^ - 27-05-2018, 22:35
Czyli mam pisać że 2.0 , tak ? Dobrze rozumiem ?
sla - 01-06-2018, 21:38
aLF^^ napisał/a: | Pomocy bo nie wiem jak to załatwić czy nowy dowód będą musieli wyrabiać ? | Ty musisz wyrobić nowy dowód, a potem zrobić darowiznę. Chyba, że chcesz jeszcze bardziej skomplikować sytuację i być oskarżonym o podawanie nieprawdziwych danych w umowie . I tak wszystko wyjdzie przy przeglądzie rejestracyjnym. A swoją drogą nie bardzo rozumiem jak można odebrać dowód rejestracyjny , nie sprawdzając co w nim napisano.
plecho1 - 01-06-2018, 22:59
A masz umowę kupna - sprzedaży z momentu zakupu auta? Tam powinieneś mięć prawdziwe dane.
remi - 05-06-2018, 22:09
1,6 = mniejsze opłaty. Też tak chcę.
|
|
|