Outlander III GEN Techniczne - Brak mocy
SZCZAW - 01-06-2018, 07:22 Temat postu: Brak mocy Witam, na obecną chwilę posiadam Outlandera 3.0 v6 automat 6, z 2014 roku i drugi Outlander 2,4, cvt z 2017 roku, do momentu kupna tego drugiego wydawało mi się ze trzy litrowy bardzo fajnie się zbiera i jedzie, skrzynka chodzi gładko , jednak w momencie gdy wsiadłem do 2,4-skrzynia CVT bardzo mnie zaskoczyła na same plusy i przede wszystkim mam odczucie że przyspiesza o niebo lepiej jak 3.0. Czy jest możliwe że zamuliłem auto spokojną jazdą , czy trzeba coś przeczyścić lub wymienić, czy może tak jest a po prostu nowszy lepszy bo jakieś nowinki wsadzili.
kazik70 - 03-06-2018, 13:32
https://www.youtube.com/watch?v=KYK5UdSKckA od 13minuty mniej więcej tak powino być mimo innej budy
SZCZAW - 03-06-2018, 14:31
Kazik70 ,dzięki za link, tylko tak jak pisałem mam dziwne odczucie że 3.0 trochę mi muli, w porównaniu jak go kupiłem, jeżdżąc teraz 2,4 z skrzynką cvt zbiera się chyba lepiej. zastanawiam się czy może trzeba coś wymienić, przeczyścić, naprawić w 3.0
kazik70 - 03-06-2018, 15:08
Nie wiem co może być przyczyną mulenia, za mało danych, ale 3.0 ma byćszybsze, może cvt zmienia doznania?
Zrób pomiary przyśpieszenia na wszelki wypadek czy sobie tego nie wkręcasz
Zalej lepsze paliwko, wymień filtr paliwa, powietrza, pojedź na komputer.
Twój silniczek to 6B31? Dużo ma nalatane? Może to już czas do katalizatora zajrzeć czy nie zapchany?
SZCZAW - 03-06-2018, 15:18
wiem tylko że CVT, zmieniła oprogramowanie od 16 roku i wkręca się bardzo fajnie, chociaż dalej jest tramwajem jak to syn powiedział, a 3.0 wyczuwam jakby miał dziurę w gazie podczas ruszania przez pewien czas, ale jak docisnę do maxa to mruczy ładnie, nalatane 60000km, na bieżąco wymieniane filtry, płyny, tydzień temu wymieniony płyn w skrzyni biegów, aleeee może faktycznie zlecę dla mechanika sprawdzić katalizator, co do paliwa tylko Orlen 98, błędów żadnych na modIII nie pokazało, a może to moje w głowie omamy
marqueee - 19-09-2019, 12:15
A jak wygląda sprawa serwisowania Outlandera III 3.0 w PL? Części dostępne, czy raczej problem? Skrzynia chyba raczej mało problematyczna?
|
|
|