To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Brak mocy

SZCZAW - 01-06-2018, 07:22
Temat postu: Brak mocy
Witam, na obecną chwilę posiadam Outlandera 3.0 v6 automat 6, z 2014 roku i drugi Outlander 2,4, cvt z 2017 roku, do momentu kupna tego drugiego wydawało mi się ze trzy litrowy bardzo fajnie się zbiera i jedzie, skrzynka chodzi gładko , jednak w momencie gdy wsiadłem do 2,4-skrzynia CVT bardzo mnie zaskoczyła na same plusy i przede wszystkim mam odczucie że przyspiesza o niebo lepiej jak 3.0. Czy jest możliwe że zamuliłem auto spokojną jazdą , czy trzeba coś przeczyścić lub wymienić, czy może tak jest a po prostu nowszy lepszy bo jakieś nowinki wsadzili.
kazik70 - 03-06-2018, 13:32

https://www.youtube.com/watch?v=KYK5UdSKckA od 13minuty mniej więcej tak powino być mimo innej budy
SZCZAW - 03-06-2018, 14:31

Kazik70 ,dzięki za link, tylko tak jak pisałem mam dziwne odczucie że 3.0 trochę mi muli, w porównaniu jak go kupiłem, jeżdżąc teraz 2,4 z skrzynką cvt zbiera się chyba lepiej. zastanawiam się czy może trzeba coś wymienić, przeczyścić, naprawić w 3.0
kazik70 - 03-06-2018, 15:08

Nie wiem co może być przyczyną mulenia, za mało danych, ale 3.0 ma byćszybsze, może cvt zmienia doznania?
Zrób pomiary przyśpieszenia na wszelki wypadek czy sobie tego nie wkręcasz :)
Zalej lepsze paliwko, wymień filtr paliwa, powietrza, pojedź na komputer.
Twój silniczek to 6B31? Dużo ma nalatane? Może to już czas do katalizatora zajrzeć czy nie zapchany?

SZCZAW - 03-06-2018, 15:18

wiem tylko że CVT, zmieniła oprogramowanie od 16 roku i wkręca się bardzo fajnie, chociaż dalej jest tramwajem jak to syn powiedział, a 3.0 wyczuwam jakby miał dziurę w gazie podczas ruszania przez pewien czas, ale jak docisnę do maxa to mruczy ładnie, nalatane 60000km, na bieżąco wymieniane filtry, płyny, tydzień temu wymieniony płyn w skrzyni biegów, aleeee może faktycznie zlecę dla mechanika sprawdzić katalizator, co do paliwa tylko Orlen 98, błędów żadnych na modIII nie pokazało, a może to moje w głowie omamy
marqueee - 19-09-2019, 12:15

A jak wygląda sprawa serwisowania Outlandera III 3.0 w PL? Części dostępne, czy raczej problem? Skrzynia chyba raczej mało problematyczna?