Outlander II GEN Techniczne - Pytanie o radio z nawigacją + kamera cofania w Outlanderze I
Makro - 09-06-2018, 00:45 Temat postu: Pytanie o radio z nawigacją + kamera cofania w Outlanderze I Cześć.
Może niektórzy się natknęli na mój poprzedni temat, pewnie nie, więc wspomnę że od jakiegoś czasu rozglądam się za outlanderem II 2.4 w benzynie, przede wszystkim zależy mi aby na wyposarzeniu była kamerze cofania (względy partnerki), dodatkowo z reguły to się wiąże też z nawigacjcą na wyposażeniu (tu juz bardziej moje widzimisię).
W związku z tym, że takich wersji jest jak na lekarstwo (na allegro obecnie jest jedna oferta która sprzedana była pare minut po wystawieniu :F) pomyślałem, żeby kupić wersję bez tych dobrodziejstw i może samemu kupić coś osobno.
Przysiagłbym, że widziałem taki temat już na forum do outlandera (ale nie wiem której wersji). Było tam coś wspomniane o nawigacji z aliexpress czy coś takiego. Niestety nie mogą go odnaleźć, ale pamiętam, że szczegułów tam było mało.
W każdym bądź razie, chciałęm zapytać czy macie jakieś doświadczenia zwiazane z dokładaniem radia z nawigacją i z dokładaniem kamerki cofania.
Jak to jest z anteną do takiej nawigacji ? Nigdy nie miałem auta, które miałoby nawigację wbudowaną i szczerze mówiąc, wyobrazalem sobie dwie anteny (jedna od navi druga od radia). Jak to jest w Outlanderach ? Po dołożeniu takiego radia trzeba osobną antenę gdzieś jeszcze podłączać ?
Jeśli ktoś faktycznie robił podobną akcję, to pytanie moje dodatkowe jest takie, co z tym panelem który jest w Outalnderze w wersji z radiem klasycznym, bez żadnego ekranu ? Ten panel jest w zestawie czy trzeba go sobno dokupować ? Jakby nie bylo, po demontażu starego radia, obramówka na bank nie będzie pasowała do żadnego ekranu
Nie ukrywam, ze cały montaż zamierzam zlecić jakiemuś warsztatowi, bo sam nie jestem na tyle manualny, żeby ciągnąć kabelki przez całe auto od kamery cofania, tudzież żeby rozbierać klapę bagażnika i montować jakąś kamerkę bezprzewodową? Idealnie byłoby jakby ktoś mógł polecić jakieś radio i jakąś kamerkę, tak, żeby wszystko spasował się w Outku.
Przez myśl przeszedł mi także montaż fabryki w ASO, ale boje się, że zaśpiewają 5 tysięcy albo i więcej (takie moje wyobrażenie o ASO, nigdy nie korzystałem).
kajos - 09-06-2018, 13:44
musisz kupic radio z interfejsem do mitsubishi
jak juz to proponuje radio na andriodzie z wifi
mozesz wtedy wszystko podlaczyc jak w telefonie
kamere cofania tez bez problemu podlaczysz i nie tylko
juniorkm7 - 19-06-2018, 17:41
Sprawdź sobie radio JOYING z procesorem Intel Sofia 3GR (tych OCTA CORE PX5 nie bierz bo są gorsze) Jedynie co to trzeba dobrać do tego radiator i wiatraczek bo niestety ale wszystkie radia na androidzie się grzeją i system obniża taktowanie procesora żeby nie wybuchło Przez to radio zaczyna wolniej chodzić.
Jeśli chodzi o antenę GPS to masz taką kostkę na kabelku którą przyklejasz pod plastik deski rozdzielczej taśmą dwustronną i działa. Mikrofon w zestawie ciągniesz pod kierownicą, lewym słupkiem i podsufitką do obudowy lampek - tam jest mikrofon fabryczny to montujesz w jego miejscu. Kamerę cofania pod podsufitką i przez peszel w klape.
Ja mam UL124N2 + MITO-02 (konieczne jeśli masz audio Rockford). @tokyo bardzo mi pomógł z połączeniem kabelków więc jeśli kupisz taki sam zestaw to wyślę ci fotki jak to ze sobą połączyć - nawet sterowanie z kierownicy działa.
Przy montażu radia musisz kupić sobie na allegro z rozbiórki ramkę do radia MMCS + albo przerobić uszy od kieszeni fabrycznej albo kupić gotowe - ja wziąłem te RAMKA - trzeba tylko potem dociąć plastikową ramkę uszczelniającą dziurę między radiem a ramką deski rozdzielczej.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało - pomogę. Jak chcesz to możesz w Warszawie podjechać to wszystko pokażę co i jak.
|
|
|