To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Czy ktos mial podobna sytuacje???

Anonymous - 29-03-2007, 07:41
Temat postu: Czy ktos mial podobna sytuacje???
Witam wszystkich.
Mam pytanie czy moze mial lub ma podobna sytuacje mianowicie chodzi o to ze moja Cari podczas gwaltownego wcisniecia pedalu gazu przy obrotach powyzej 3000 wydaje gwizd tak jakby byla w niej turbina.Zadnych dodatkowych wlotow powietrza nie ma wie moze ktos coz to za gwizd???
Pozdrawiam.

saphire - 29-03-2007, 09:19

Paski świszczą albo łożyska rolek lub alternatora albo pompa wodna - trzeba by dokładnie namierzyć skąd dokładnie świst jest.
Matejko - 29-03-2007, 10:56

przerdzewialy wydech pewnie miedzy katalizatorem a srodkowym tlumikiem - bo akurat mam podobny objaw :biggrin:
mlun - 29-03-2007, 14:38

Tez jestem za tym wydechem u mnie objawy też są:P Nawet jak u mechanika podnosiliśmy samochód to jest gdzieś mała dziurka własnie bo własnie w jedym miejscu jest troche okopcone.
Robson86 - 29-03-2007, 15:23

Matejko napisał/a:
przerdzewialy wydech pewnie miedzy katalizatorem a srodkowym tlumikiem - bo akurat mam podobny objaw

...ewentualnie mogl Ci przerdzewiec uchwyt od oslonki katalizatora i teraz Ci "drga" :)
pozdroo

mlun - 29-03-2007, 19:19

W każdym razie nic co by miało zaraż wybuchnąć:P Ewentualnie to jeszcze coś z klimą związane chyba by mogło być co?
PS. a może jednak żółtki ukryły gdzieś jakąś mini turbinke pod plastikami w silniku:P

Matejko - 30-03-2007, 00:45

Cytat:

...ewentualnie mogl Ci przerdzewiec uchwyt od oslonki katalizatora

nie mogl bo ogladalem co mi padlo :)

Robson86 - 30-03-2007, 10:50

Matejko napisał/a:
nie mogl bo ogladalem co mi padlo

qrcze troszke zle to mi sie wszystko napisalo, to raczej bylo info do ukrafal :mrgreen: hehe
luzikk :P
pozdroo