To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Dziwny komunikat

Ramzes29 - 14-06-2018, 18:21
Temat postu: Dziwny komunikat
Witam jeżeli już ktos o tym pisał to pszepraszam.W colcie 1.1 2006 (anglik)rok w zegarze z kilometrami podczas przekrecenia kluczyka mrygnie mi jak by cyfra 9. Ogólnie auto działa ok co to może być(zbiek okoliczności moze ale też slychac tykanie przekaznika lub stycznika czego wczesniej nie slyszalem).Gdzieś czytalem ze to imo ale tam nie odpalal samochód ma ktos pomysl? I jak.to naprawić?
owiecs - 14-06-2018, 20:11

immobiliser; faktycznie mrygnie na ułamek sekundy. Kiedyś próbowałem zapalić kluczykiem z wyjętym czipem, to ten znaczek świecił i nie dało się uruchomić auta
Ramzes29 - 14-06-2018, 21:18

A czy kodowanie kluczyka moze cos dac? Jak tak jak to zrobic?
tomusn - 15-06-2018, 12:05

ale jak mrygnie to dobrze, wszystkim mryga.
Żadnego kodowania nie trzeba

Mariusz78l - 26-08-2018, 12:36

Cześć, u mnie też wyskoczył taki komunikat, ale nie gaśnie i nie można uruchomić silnika... Kluczyki były sprawdzane, są zakodowane, a i tak nic się nie dzieje.. Czy ktoś Wie, co to może być?
mike88 - 28-08-2018, 06:56

Wymień baterię i spróbuj ponownie. Czasem (mi przynajmniej) zawiesza sie to ustrojstwo i po przekręceniu na zapłon musze delikatnie ruszyć pare razy kluczykiem prawo lewo (nie zmieniając pozycji włączonej w stacyjce).
Wg instrukcji dzieje sie tak też jeśli masz przy kluczyku coś metalowego i zetkniesz to ze stacyjką