To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Tak sobie radzą z FAP i EGR w Rosji

Aleksander1965 - 17-06-2018, 17:36
Temat postu: Tak sobie radzą z FAP i EGR w Rosji
https://www.youtube.com/watch?v=e80u2B5nWF8
jachu1111 - 17-06-2018, 21:20

W Polsce podobnie działają z fapem
barzuc - 18-06-2018, 08:48

W mojej ocenie to mało potrzebne dodatki, których działanie ładnie wygląda na papierze a w rzeczywistości są potrzebne tylko producentom, żeby miało co się psuć... To jak z autami na prąd idea słuszna, wygląda to ładnie (na papierze, bo 0 emisji spalin itp) ale nigdzie nie podają jakie szkody dla ekosystemu powoduje kompleksowo używanie tego auta (koszty ekologiczne produkcji baterii / ogniw i ich późniejsza utylizacja, emisja gazów itp przy produkcji prądu)... Bo by jeszcze by się okazało, że kopciuch diesel sprzed 30 lat mniej truje niż super ekologiczne cacko na prąd (nie wiem - strzelam) - oczywiście patrząc w ujęciu kompleksowym od startu produkcji, czasu eksploatacji (z uwzględnieniem ich trwałości i przebiegu który mogą wykonać) do zakończenia żywota auta jako żyletki...

Ja się tylko zastanawiam po co ECU rozcinali skoro nowy soft wrzucili? To kwestia żeby jakąś zworkę zamknąć aby nowy soft wgrać czy jeszcze coś trzeba zlutować żeby emulować czujniki? (pytam z czystej ciekawości).