FAQ & How to? - Problem z sterowaniem podciśnienia Outlander 2.0 DID
dest1nyy - 20-06-2018, 15:39 Temat postu: Problem z sterowaniem podciśnienia Outlander 2.0 DID [size=18]Witam,
Posiadam pewien problem odnośnie Mojego samochodu.
Mianowicie jakiś czas temu wymieniłem przepustnicę a wczoraj zawór Egr z racji, że od jakiegoś czasu miałem "check engine" i na komputerze wyszło błąd zaworu przepustnicy egr.
Zostały wymienione oba te elementy na nowe i mimo tego dalej mam błąd check engine i nie mozna usunąć tych błędów. Po skasowaniu wchodzą na nowo.
Razem z mechanikiem postawiliśmy hipotezę , że skoro te dwa elementy zostały wymienione na nowe musi być coś związane z sterowaniem podciśnienia . Wszystkie przewody podciśnienia wędrują do takiej plastikowej puszki znajdującej się pomiędzy zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego a zbiorniczkiem płynu do spryskiwaczy.
Wykonałem telefon do aso bo jedynie tam ta część była dostępna i nazwano ją "zawór emisji spalin" a cena też mnie zszokowała 1762zł brutto.
Pytanie Moje jest takie czy jeszcze coś przeoczyłem czy to będzie akurat to bo łatwo wydać sporą sumę pieniędzy pytanie czy ma to sens , czy jeśli to jest akurat ta usterka związana z tym elementem czy może poszukać czegoś używanego .
Może ktoś z was miał podobny problem.,
Poniżej wypisze błędy oraz kody błędów:
-Sterowanie elektrozaworu przepustnicy EGR nr PO487
-Zawór przepustnicy EGR P2141
-Usterka sterowania doładowaniem P0234[/size]
|
|
|